Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 27 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt: dit moet je zien en proeven in week 9

Wat moet je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan in week 9? Find out!

Deze week: likeur met venkel, hot sauce van Ed Sheeran en pindakaas met gember.

5 x nieuwe producten uit week 9

1. Vencocello

Doe even een blinddoek om als je een hekel hebt aan anijs, zo niet dan hebben we goed nieuws. Onlangs ontdekten we namelijk de flessen van Vencocello. Ofwel: likeur van venkel. Liefhebbers van die groente weten dat dat alleen maar kan resulteren in een heerlijk – hier heb je ‘t – anijsachtig drankje dat zich ook nog eens goed leent voor cocktails. Venco Sour bijvoorbeeld, of Venco Spritz. Wij maken er graag plek in onze drankenkast voor vrij.

Vencocello is kost € 17,95 per fles en is online te bestellen. 

2. Hot sauce van Ed Sheeran

Dat er al miljoenen hot sauces op de markt zijn, weerhoudt ons niet om het groeiende aanbod in de gaten te blijven houden. En als het uitgerekend Ed Sheeran is die zijn eigen hot sauce lanceert, dan kan dat niet anders dan onze nieuwsgierigheid wekken.

Beetje willekeurig, dit? Nee hoor: de zanger lanceerde al eerder zijn eigen ketchup (Edchup) en is naar eigen zeggen sausliefhebber van het eerste uur. Eds eigen hot sauces waren dan ook een logische stap en zijn volgens Ed niet alleen ‘allesbehalve saai’ maar ook ‘lekker bij iedere maaltijd’. Binnenkort vind je de Tingly Ted’s hot sauces – zo heten ze – in een medium en extra hot variant in de supermarkt. Ed Sheeran geeft vast prijs dat je je mag verwachten aan frisse citroentonen en rokerige smaken.

Flesje scoren? Nog even geduld dus. Tingly Ted’s is vanaf 20 maart verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo.

3. Ambachtelijke jam en honing van Jam en Zo

Lekkere honing vinden kan nog wel ‘ns een uitdaging zijn. Eentje die we graag aangaan overigens, want honing van kwaliteit betaalt zich driedubbel terug in smaak. Wat dat betreft hebben we er dankzij Culy’s Ogechi een vast honingadresje bijgekregen: de sympathieke (web)winkel van Jam en Zo. Dit bedrijfje maakt naast honing ook jam, curds en chutneys in originele smaken – alles op natuurlijke manier gemaakt. Waar wij het meest enthousiast van worden? Hun in honing ingelegde walnoten, pompoenjam (ja echt) en hun honing met kaneel – maar zoek vooral je eigen favorieten uit.

De producten van Jam en Zo zijn online te bestellen via hun webshop

4. Kate’s Ginger

Geen nieuw product, wel een persoonlijke nieuwe ontdekking: gemberextract van Kate’s Ginger. We weten het: tegenwoordig vliegen de gemberdrankjes je om de oren. Toch vinden we ook hier weer dat daar veel verschil in zit. Een te zoet gemberdrankje kan ons behoorlijk teleurstellen, eentje met kruiden en pit maakt ons het gelukkigst. En da’s exact waarom we zo blij worden van de flesjes gemberextract van Kate’s Ginger. Naast gember bevat het extract ook limoen, rawit peper, korianderzaad, jeneverbes en kruidnagel en alleen al op papier past dat perféct in ons straatje…

Het gemberextract van Kate’s Ginger is online te koop via de webshop van Kate’s Ginger

5. Pindakaas met gember en zwarte peper

En hou je dan toch net zo van gember als wij, dan kun je net zo goed de nieuwste pindakaas van De Pindakaaswinkel in huis halen. Voor hun nieuwste limited edition hebben de pindabazen naast gember ook zwarte peper door de pindakaas gemixt en dat klinkt ons als muziek in de oren. Op een cracker of brood, maar ook in noodlesauzen of curry’s. Lekkerrr.

De pindakaas met gember en zwarte peper van De Pindakaaswinkel is online te bestellen via de webshop van De Pindakaaswinkel

Pindakaas met gember en zwarte peper
Bron: De Pindakaaswinkel

De vorige lijstjes gemist?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.