Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 6 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit moet je zien en proeven in week 10

Wat moet je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan in week 10? Find out!

Deze week: Maltesers in een nieuw jasje, frisdrank met lavendel en hotdogsokken.

5 x nieuwe producten uit week 10

1. Salsa macha van Xatze

Wordt salsa macha de nieuwe crispy chili oil? Het zou zomaar eens kunnen. Tot onze grote blijdschap vonden we het laatst in een aantrekkelijke kant- en klare versie bij Hong Kong Superstore, die Aziatische toko die nogal veel winst maakt dankzij Culy’s Winnie. Toegegeven: wij zijn de eerste om zelfgemaakte versies (van zowat alles) te promoten, maar voor het gemak van een goed product valt toch ook wat te zeggen. En deze versie is gewoon lékker.

De Salsa Macha die we vonden is van Xatze en is te koop bij Hong Kong Superstore of online

Salsa macha als voorbeeld van nieuwe producten uit week 10
Bron: Winnie Verswijvel

2. Hotdogsokken

Sokken in prints maken het leven vrolijker, punt uit. HEMA weet dat en heeft recent weer een aantal toffe exemplaren aan hun collectie toegevoegd, die – tot ons jolijt – ook nog eens met eten te maken hebben. Bij Culy is de hotdogprint uit de collectie favoriet, maar mocht je ‘t daar niet mee eens zijn dan kun je ook voor pizza- of biersokken gaan. Zo lang ‘t maar lekker is hè.

De hotdog-, pizza- of biersokken zijn verkrijgbaar via de webshop van HEMA

Hotdogsokken HEMA week 10
Bron: HEMA

3. Babyvoeding door sterrenchefs

Potjes babyvoeding van culinaire kwaliteit? Ja, die bestaan dus. Chef Jasmine van der Weele – Azadbari van Babefoods gelooft dat je maar beter jong kunt beginnen met het ontwikkelen van je smaakpalet. En ze wist zelfs sterrenchefs Jonnie Boer en Sidney Schutte aan het proeven te krijgen. Die raakten zo enthousiast over Jasmine’s culinaire voeding voor baby’s, dat ze elk ook een eigen smaak voor Babe bedachten.

Wat we er zo tof aan vinden (naast dat we ze zelf ook gewoon gruwelijk lekker vinden), is dat je zowel koud (als havermoutpap) als warm kunt voeren aan je kleintje. En geniaal: je blijkt ze ook te kunnen gebruiken als broodspread. Smeer de variant havermout-banaan-kokos eens op een boterham en het is alsof je je tanden zet in een stuk bananenbrood.

De potjes van Babefoods zijn verkrijgbaar bij AH, Jumbo en online in verschillende smaken.

Babe babyvoeding
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. Marshmallow topping

Amerikaanser wordt het niet, decadenter ook niet, lekker is het wel. Marshmallowtopping (ja, exact wat je je daarbij voorstelt) is nu te koop via de webshop van Tjin’s Toko. Hoef je dus niet meer naar de VS voor zo’n potje, dat scheelt.

De marshmallowtopping in kwestie is van Smuckers en is (online) te koop via Tjin’s Toko

5. Maltesers in een nieuw jasje

Hoe het kan dat ze bij Maltesers nu pas op het idee komen om ook een variant met donkere chocolade te maken? Geen idee, maar onder het motto beter laat dan nooit kun je je geliefde chocoladesnacks nu dus ook in pure variant scoren. Goed om te weten: dat maakt ze overigens niet vegan, de vulling bevat nog steeds melkpoeder.

De dark maltesers zijn onder meer te koop bij Albert Heijn

De vorige lijstjes gemist?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.