Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 20 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit moet je zien en proeven in week 8

Wat moet je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan in week 8? Find out!

Deze week: Italiaanse amandelkoekjes met kers, hot sauce met mais en nieuwe vegan snacks.

5 x nieuwe producten uit week 8

1. Amandelkoekjes van Salvo

We schreven er al uitvoerig over: Salvo Bake House is een grote aanwinst voor onze hoofdstad en dat is niet alleen door hun fel bejubelde maritozzi. Tijdens ons bezoek kregen we namelijk ook nog een zakje van hun amandelkoekjes toegestopt: naturel, met een zuur kersje of met abrikoos. Qua looks nederiger dan de rest uit het assortiment, qua smaak net zo overtuigend. Perfect als traktatie voor je beste makkers of gewoon voor jezelf.

De amandelkoekjes zijn te koop bij Salvo Bake House in Amsterdam. 

Koekjes van Salvo als voorbeeld van producten die je moet proeven in week 8
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

2. Funky Funghi

Er lijken alleen maar voordelen te hangen aan de oesterzwam-bites van Snack with benefits en eigenlijk is dat ook gewoon zo. Niet alleen zijn de in krokant gepaneerde paddenstoelstukjes de ideale borrelhappen, ze zijn ook nog ‘ns vegan, recyclen oud brood uit de supermarkt en zowel in de airfryer als in de oven te bereiden. Of wij deze funky vrienden op korte termijn in de mayo gaan dopen? Absoluut.

De Funky Funghi van Snack with benefits zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. 

3. Hot sauces van Matshi

Bij Matshi doen ze lekkere dingen met pepers en dat trekt onze aandacht. Er hot sauce met mais van maken bijvoorbeeld, of ze verstoppen in aardappelchips. Dat die producten ook nog eens de leukste illustraties op hun verpakkingen krijgen, maakt dat het Franse merk wel eens een groot deel van hun omzet uit Nederlandse hoek mag verwachten…

De producten van Matshi zijn online te bestellen.  

4. Brandt & Levie

Je hoeft geen Hannibal Lecter te zijn om de worsten van Brandt & Levie met grote gretigheid te willen verorberen. De worsten van goed gehouden varkens uit Nederland zijn al jaren een begrip op menig borrelplank en om dat gevarieerd te houden, lanceren de worstenmakers op tijd een stond een spannende seasonal.

Voor hun laatste nieuwe exemplaar stopten ze één van de anciens in een nieuw jasje. Niet helemaal nieuw dus, wel met een verbetering op het oude receptuur: de droge worst met Schotse whisky is back! En misschien nog wel lekkerder: ook de droge worst met pistache en citroen is terug van weggeweest. Niet als seasonal, maar gewoon het hele jaar door. Komt ervan als je zo populair bent.

De droge worsten van Brandt & Levie zijn te bestellen via de webshop van de worstenmakers. 

5. Nieuwe repen van No Fairytales

Naast wraps heeft No Fairytales nu ook repen van granen en peulvruchten. Die zijn er in de smaken naturel en banaan voor wie wil, al gaan wij het meeste juichen om hun variant met Pinda & Pretzel. No Fairytales belooft het daarmee beter te doen dan de gemiddelde supermarktreep: qua suikers, qua calorieën en qua vezelpercentage.

De repen van No Fairytales zijn te koop bij Albert Heijn. 

De vorige lijstjes gemist?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.