Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Culinair nieuws 23 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

OMG: er is nu vegan (!) softijs van Oatly en dat móésten we natuurlijk gaan proeven

Goed nieuws voor alle vegans en liefhebbers van softijs. Want bij verschillende locaties van STACH is er nu vegan (!) softijs van Oatly te koop. In de Verenigde Staten was ‘t al een tijdje te verkrijgen, maar nu is ons kikkerlandje ook eindelijk aan de beurt. We zijn meteen gaan proeven, en kunnen je vertellen: jij wil dit ook.

Jaja, de zomer is nu écht begonnen.

Vegan softijs

In Amerika is het vegan softijs van Oatly al langer verkrijgbaar. Maar nu kun je het dus ook gaan proeven in Nederland, gewoon bij STACH. Net als de andere producten van Oatly is het ijs gemaakt van haver en is het volledig vrij van zuivel en andere dierlijke producten. Een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een smaakvol alternatief voor het traditionele softijsje, maar dan vegan en lactosevrij.

Je kunt je vegan softijs volledig customizen. Zo kun je kiezen uit een gewoon ijshoorntje of een zwarte, een bakje of iets anders uit de winkel (denk aan ijs in een croissant zoals bij Fort Negen). Je kunt er ook een softijs-affogato van maken met een espresso, iced latte en zelfs een iced matcha. Daarnaast zijn er ook nog twee verschillende toppings verkrijgbaar, namelijk discodip en frambozencoulis.

Culy ontdekt… het vegan softijs van Oatly

Als echte foodies zijn we meteen naar STACH gegaan om te proeven. We kozen voor een softijsje in een zwart hoorntje (gekleurd met eetbaar houtskool) met frambozencoulis en daarnaast een softijsje in een croissant met discodip.

En dan het oordeel: we vinden ‘m geweldig. De smaakt komt ontzettend dicht in de buurt van een softijsje met koemelk. De haver is duidelijk te proeven, maar dit vinden we niet storend. Ook is het ijs iets dikker dan je gewend bent van softijs, maar dat maakt de vegan variant ook heerlijk romig.

@culynl

OMG: je kunt nu vegan softijs van Oatly halen bij STACH🍦!    Wil je weten wat we ervan vinden? Dat lees je op Culy.nl🧡   #fypシ #veganhotspot #veganijs #softijs

♬ original sound – Badr

Vanaf 3 juli opent Oatly hun allereerste (!) pop-up store in Amsterdam. Ze bieden verschillende toppings aan als stroopwafel, kersen en aardbeien. Om het ijsje af te maken kun je kiezen uit heerlijke sausjes als gezouten karamel, bessen en chocolade.

Tijdens de zomer zullen er verschillende samenwerkingen plaatst vinden om het ijs nog spannender te maken. Denk aan het softijs met chili-olie van La Lia (onze favoriet!) en ijs met specerijen van Spice First.

Adres en openingstijden van Oatly pop-up store

Prinsengracht 16
1015 DV Amsterdam

De Oatly pop-up store is 7 dagen per week geopend van 3 juli t/m 31 augustus van 12:00 – 22:00 uur.

STACH

Het vegan softijs kun naast de Oatly pop-uo ook halen bij verschillende STACH-locaties. Nog niet bekend met STACH? Dat is een hippe hotspot met lekkere broodjes, drankjes, koffie, afhaalmaaltijden en meer. Er zijn vestigingen in grote steden door heel Nederland, den aan Den Haag, Amsterdam, Almere en Rotterdam. Het vegan softijs is verkrijgbaar bij de volgende zes locaties:

  • Amsterdam: Jan Pieter Heijestraat, Overtoom, Haarlemmerstraat, Schiphol
  • Haarlem: Botermarkt
  • Utrecht: Choorstraat

Het is nog niet bekend of het softijs later ook bij andere vestigingen in steden verkocht zal worden.

Wil je op de hoogte blijven van nog meer culinair nieuws? Houd Culy dan goed in de gaten!

Meer fantastisch ijs:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.