Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Raad jij wat de guilty pleasures zijn van deze BN’ers?

Wat is jouw guilty pleasure als het om eten gaat? En die van je vrienden? Er is eigenlijk geen leuker gespreksonderwerp denkbaar (als je ‘t ons vraagt). En het is ook precies datgene waar het allemaal om gaat in het programma Guilty Pleasures op 24Kitchen. In het nieuwe seizoen ondervraagt chef Perry de Man maar liefst twintig BN’ers over hun eetgeheimen. Raad jij welke guilty pleasure bij welke BN’er hoort? Culy gaat het onthullen!

Guilty Pleasures: onweerstaanbare snacks

In het nieuwe seizoen van Guilty Pleasures ontvangt 24Kitchen-chef Perry de Man weer bekende nederlanders die houden van eten. Samen duiken ze de keuken in en geeft Perry inspiratie voor een net even anders-dan-anders versie van de guilty pleasures van de BN’ers. Van cheesecake tot kaassoufflé en van babi pangang tot instant ramen: alle onweerstaanbare snacks komen voorbij.

We geven je nu een paar seconden voor jezelf om te raden wat de guilty pleasures zijn van twee BN’ers die te zien zijn in het programma… raad jij wat Shirma Rouse en Arno Kantelberg onweerstaanbaar vinden? Lees gauw verder om erachter te komen!

Gnocchi met instant-noodlekruiden uit Guilty Pleasures

Arno Kantelberg bij Guilty Pleasures
Bron: Walt Disney Company

Je verwacht ‘t niet: dít zijn de guilty pleasures van Shirma Rouse en Arno Kantelberg

Een groot deel van de vreugde van al die eetgeheimen die worden geopenbaard is natuurlijk vooral dat je erachter wil komen welke BN’er stiekem helemaal prat gaat op een bamischijf of lahmacun (Turkse pizza). Wat is bijvoorbeeld de guilty pleasure van Arno Kantelberg?

We kennen Arno als journalist (hij was jarenlang hoofdredacteur van Esquire en National Geographic), en daarnaast als stijlprofessor. Bij zijn guilty pleasure verwachten we dan ook iets sjieks als langoustine, oester of kaviaar.

Toch kiest de Stijlpastoor des Vaderlands voor iets héél anders: Surinaamse bara! Arno: “Mijn vrouw is een koningin in de keuken. En helemaal in het maken van bara’s. Het helpt een beetje dat ze zelf Surinaams is. En dat smaakt mij allemaal enorm.”

Shirma Rouse en Perry de Man in Guilty Pleasures
Bron: Walt Disney Company

Kip 9

Shirma Rouse kennen we dan vooral als zangeres, maar ze is ook een echte keukenprinses. Zo organiseerde ze met Shirma’s Soul Kitchen avonden waarop ze een drie- of viergangendiner kookte voor 250 gasten, gevolgd door een optreden. Binnenkort verschijnt zelfs haar tweede kookboek, vol met gezonde(re) recepten uit de Caribische keuken. Ook kun je haar binnenkort achter de potten en pannen zien staan op 24Kitchen in het programma Shirma’s Soul Kitchen. Shirma’s guilty pleasure móét dan ook haast wel een Caribisch gerecht zijn… of toch niet?

Shirma over haar guilty pleasure: “Als je veel onderweg bent en je wil eventjes iets snels, ga ik liever voor proteïne – dus geen brood. Dus kipnuggets zijn een soort van ‘mijn ding’ geworden. ‘s Avonds laat wil ik gewoon negen nuggets (“kip 9”). Dat is gewoon life.”

Guilty Pleasures is elke werkdag om 18:00 uur te zien op 24Kitchen (kanaal 24). 

Guilty Pleasures kipnuggets
Bron: Walt Disney Company

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.