Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

5 vragen aan Michiel van der Eerde: ‘Ik dumpte ooit 32 zalmzijdes in de Amstel’

In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer leggen we ons vragenvuur voor aan… BAUT-godfather Michiel van der Eerde.

5 (culinaire) vragen aan Michiel van der Eerde

Na ervaring in sterrenzaken als Amstel Hotel*, Bokkedoorns** en het inmiddels gesloten Oud Sluis*** startte Michiel in 2011 met een traject van verschillende pop-up restaurants onder de naam BAUT. Dat de kwaliteit meteen hoog lag is nog een understatement; Paroolrecensist Johannes van Dam deelde aan de zaak niet voor niets een 10- uit.

De uitzonderlijk hoge score bleef ook bij het bredere publiek niet onopgemerkt en al gauw werd het BAUT-imperium een vaste waarde voor de stad. Inmiddels kent BAUT een vaste locatie aan de Stadionweg (Bar BAUT) en een vestiging aan de Wibautstraat (BAUT Oost). Culy legde Michiel een culinair vragenvuur voor.

1. Michiel, met wat voor gerechten ben je opgegroeid?

Michiel: “Met preiprol! Dat is een ovenschotel waar mijn tante ooit vijftig jaar geleden mee in de Tip Culinair heeft gestaan, een winnend gerecht. Het grappige is dat ze dit ook maakten als personeelshap bij Oud Sluis, waar ze het ‘duikboot’ noemen.”

2. Welke culinaire ontdekking heb je laatst gedaan in de keuken?

“Een nieuwe soort courgette die groeit in de moestuin op Ibiza. Wauw, wat een knaller.”

3. Waar heb je het beste gegeten in je leven?

“In Oud Sluis, toen de drie grootmeesters (Sergio, Nick en Syrco) nog samenwerkten.”

4. Wat was je grootste kookblunder?

“Dat ik 32 zalmzijdes heb verpest met roken en ze achteraf stiekem in de Amstel heb gedumpt… Ik heb het meneer Kranenborg pas tien jaar later durven vertellen.”

5. Wat is je gekste eetgewoonte?

“Ik toast al mijn brood voordat ik het eet.”

6. Bonusvraag: wie moet deze rubriek de volgende keer beantwoorden?

“Michael Wolf!”

Meer uit de rubriek?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.