Auke Sprangers
Auke Sprangers Culinair nieuws 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij de nieuwe gelateria Miuz eet je burratagelato (en nog veel meer)

Wanneer de zon doorbreekt in het voorjaar denken we op de Culy redactie vrijwel meteen aan één ding: ijs. Dat de betere gelateria de afgelopen jaren aan z’n opmars werkt, vinden wij dan ook geen enkel probleem. Niet heel gek ook dat ons hart sneller ging kloppen toen we hoorden van een nieuw exemplaar in de categorie ambachtelijk ijs. Deze week is namelijk Miuz geopend. Een wekelijks retourtje richting de Overtoom in Amsterdam dus.

Gelateria Miuz in Amsterdam

De verantwoordelijke voor dit alles? Carlo Petroni, een geboren en getogen Turijn die sinds 2014 in Nederland huist. Uiteraard groeide hij op met de typisch Italiaanse gelato. Het soort waar wij ons hele leven naar smachten en hij op dagelijkse basis verorberde, zoals wij dat met een boterham met hagelslag deden.

Omdat Carlo net zo naar snakte naar het échte Italiaanse ijs zoals wij dat ook doen, besloot hij zijn kennis over en liefde voor ijs naar Amsterdam te brengen. Bedankt Carlo.

Miuz

Smaken

Door naar wat we allemaal willen weten: welke smaken kunnen we verwachten bij Miuz? Uiteraard vind je de klassieke smaken in het assortiment terug, maar dan wel de 2.0 versie. Het citroenijs bijvoorbeeld is gemaakt van de echte citroenen uit Amalfi en de chocoladegelato van cacaobonen voor een pure smaak.

Ook bij pistache hebben Carlo en zijn team gekozen voor een variant zonder melk, waardoor je de échte pure pistachenoten proeft. “Eentje die je zeker moet proeven”, aldus Carlo Petroni himself.

Burratagelato

Door naar misschien wel de meest opvallende smaak: burratagelato. We waren benieuwd hoe Carlo hier op is gekomen dus belden we ‘m op. “Je kunt elke smaak tot ijs verwerken, zelfs zalm of tonijn. Maar hier in Nederland is men dat niet echt gewend. Dus ging ik nadenken over een hartige smaak die goed combineert met de klassieke zoete smaken.

Ik kwam uit op burrata: romig, lichtzout en perfect te combineren met bijvoorbeeld citroen of pistache.” Ook bij deze smaak was de uitdaging voor Carlo om het originele ingrediënt zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. En dat is zeker goed gelukt. Op naar Miuz dus!

Miuz

Waar haal je het beste ijs?

Heb je alle ijssalons in Amsterdam al uitgespeeld? We hebben de parels in Utrecht én Rotterdam ook voor je op een rij gezet.

Het adres van Miuz:

Overtoom 117, Amsterdam

Kijk voor actuele info en openingstijden op de website.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.