Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 12 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

De beste ijssalons van… Amsterdam

O, wat zou de wereld er toch grijs uitzien zonder de mogelijkheid om ‘s avonds nog even een ijsje te gaan halen. Gelukkig kent ons land ontzettend goeie ijssalons, waarvan we de allerbesten graag in een overzichtje gooien. Deze keer: de beste ijssalons van Amsterdam.

De komende tijd zullen we de best ijssalons in nog meer steden uitlichten. Houd Culy in de gaten! En heb je zelf nog een favoriete ijssalon, ergens in Nederland? Tip de redactie op [email protected].

6 x de beste ijssalons van Amsterdam

1. Massimo Gelato

Toen we ontdekten dat Massimo Gelato niet alleen in de Pijp maar ook in Oud-West zit (lees: om de hoek), gaan we ‘s avonds iéts te vaak die richting uit om er een ijsje te halen. Maar wat wil je? Ze hebben er nou eenmaal goddelijk pistache-ijs (met van die crunchy stukjes noot) en zelden hebben we zo’n lekker sorbetijs geproefd. Onze favoriet smaak? Chocolade-karamel-zeezout. Die is zó intens en rijk van smaak dat we er eventjes helemaal stil van werden…

Adres Massimo Gelato: Van Ostadestraat 147 H, 1072 SW Amsterdam en Jan Hanzenstraat 15, 1053 SJ Amsterdam

 

2. De IJsboutique

Toen Sammy & Pebbles (die je misschien kent van de Frietboutique) het ijs van Luciano in Wassenaar proefden, wisten ze niet wat hen overkwam. Ze vonden het ijs zó lekker dat ze het ijs meteen naar Amsterdam wilden halen en wilden verkopen in hun eigen salon: de IJsboutique. Zo gezegd, zo gedaan. Tip: proef het ijs met honing en vijgen.

Adres De IJsboutique: Johannes Verhulststraat 107, 1071 MX Amsterdam

3. De IJspraktijk

Voor de IJspraktijk moet je even het pontje nemen en een kwartiertje fietsen in Amsterdam-Noord. Daarvoor word je echter ruimschoots beloond in de vorm van dagvers schepijs in traditionele en hedendaagse smaken als guacamole (!) of dawet (tjendol). Wij hebben er het fietstochtje in ieder geval graag voor over.

Adres de IJspraktijk: Waterlandplein 28, 1024 LW Amsterdam

4. Da Vinci

IJssalon Da Vinci in Amstelveen heeft nu ook een vestiging op het Amsterdamse Stadionplein. Daar verkopen ze dagvers schepijs en experimenteren ze erop los met nieuwe smaken. Zo zagen we onder meer al ijs met zure matten, banoffee of pandan-spekkoek voorbij komen. Wij kunnen alleen maar denken: fantastisch.

Adres IJssalon Da Vinci: Stadionplein 251, 1076 CK Amsterdam

5. Monte Pelmo

Mogen we even wegdromen bij de foto’s van Monte Pelmo’s smeuïge ijs? Met hun ontzettend uitgebreid assortiment kunnen ze onmogelijk al hun smaken tegelijk in de vitrine uitstallen, maar met wat geluk kom je nét op de goeie dag voor het witte chocolade- of het panna cotta-ijs van de chef.

Adres Monte Pelmo: 2de Anjeliersdwarsstraat 17, 1015 NS Amsterdam

6. IJshoeve Sloten

Voor IJshoeve Sloten moet je even een tripje maken naar het dorpje Sloten, aan de rand van Amsterdam. Maar om dit ambachtelijk schepijs te proeven in een oude hoeve, daarvoor maken wij graag een omweg.

Adres IJshoeve Sloten: Sloterweg 1335, 1066 CM Amsterdam

Meer ice cream love

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.