Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 21 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Gek op ramen? Amsterdam krijgt een echt ramenfestival

Als er één gerecht is dat de afgelopen jaren veel liefhebbers voor zich heeft gewonnen, is het wel ramen. En ook bij Culy zijn we gek op het Japanse noedelsoepgerecht. Ons hart maakte dan ook een sprongetje toen we hoorden dat in Amsterdam een heus ramenfestival wordt georganiseerd.

Kun je niet vaak genoeg ramen slurpen? Op 17 februari kun je in Amsterdam als ramen lover je hart ophalen, want dan vindt het eerste ramenfestival van Nederland plaats.

Ramenfestival in Amsterdam

Het ramenfestival is voor iedereen die gek is op ramen, maar ook voor iedereen die het nog nooit heeft geprobeerd en graag ondergedompeld wil worden in de Japanse ramen-wereld.

Handig: Alle soorten ramen op een rijtje

Ramen met kip, vega ramen, tonkotsu ramen, op het festival vind je alle soorten ramen die je kunt bedenken. Je kunt stands van de volgende ramenrestaurants verwachten:

  • Tokyo Ramen Iki (Amsterdam)
  • Sushilee, Ramen Brothers (Haarlem)
  • KU Kitchen & Bar (Amsterdam)
  • Vatten Ramen (Amsterdam)
  • Aginamu (Utrecht)

Ook vind je er Kotobuki, Food Escape en Food of Japan waar je terecht kunt voor allerlei Japanse snacks. Denk aan takoyaki, Japanse (hartige) pannenkoeken, yakitori, gefrituurde Japanse kip en heerlijke desserts uit Japan zoals mochi, takoyaki en dorayaki.

Ramen & karaoke

Een ramenfestival is niet compleet zonder karaoke. Volgens oprichtster Susam Pang (van de culinaire blog bySam.nl) is een ramenfestival zonder karaoke ondenkbaar. Om die reden kun je op het festival ook keihard meezingen met Japanse liedjes. Japans niet jouw native language? No worries, je kunt ook Engelse liedjes zingen.

Een burger met… ramen!

Op het festival wordt nog iets heel bijzonder gepresenteerd, namelijk een ramenburger. Een burger waarbij het vlees niet tussen twee broodjes zit geklemd, maar tussen twee ramenschijven. De burgers worden speciaal voor de bezoekers gemaakt door chef Justin Brown van The Chippy en Bao Buns in Amsterdam.

Waar moet ik heen?

Klinkt dit alles jou wel goed in de oren? Het Amsterdam Ramen Festival vindt van 13:00 tot 20:00 plaats op zondag 17 februari aanstaande bij De Bajes in Amsterdam. Het adres is Utrechtsestraat 11. Bemachtig je kaartje vanaf 23 januari via deze website.

Ook lekker: zelf ramen maken

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.