Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Culinair nieuws 21 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort te koop: tafellinnen en servies van Yvette van Boven!

Of je haar nu kent van haar kookprogramma Koken met Van Boven, haar columns en recepten in Volkskrant Magazine en delicious of ‘gewoon’ haar 12 (!) kookboeken of de recepten daaruit die verschenen op Culy: Yvette van Boven is inmiddels een waar begrip in de culinaire wereld. Haar boeken zijn zelfs vertaald in het Engels, Duits, Spaans en Frans. Kortom: kookboekenschrijfster, kok, illustrator én presentator.

En voor de fans is er goed nieuws: Yvette van Boven sloeg de handen ineen met &K en mag binnenkort ook ‘ontwerper van servies’ aan dat rijtje toevoegen. Immers: “Bij lekker eten hoort voor mij ook een leuk gedekte tafel” – en zo is het maar net.

Voor haar ontwerpen haalde ze vooral inspiratie uit allerlei groentes: haar eerste lijn met servies en tafellinnen heet niet voor niets de vegetables series. Die bestaat uit 25 items: van klassieke borden tot een dienblad van bamboe én theedoeken en schorten.

Afbeelding van servies en tafellinnen van Yvette van Boven 2

Afbeelding van servies en tafellinnen van Yvette van Boven 3

Servies van Yvette van Boven

De collectie is opgedeeld in twee verschillende lijnen. De eerste bestaat uit 13 items: 4 verschillende borden, 4 mokken, 4 kommen én 1 waterkan, allemaal gemaakt van porselein. De andere lijn wordt gevormd door items gemaakt van bamboe: licht, duurzaam en o ja, ook nog stevig (handig als je kinderen hebt die dingen nogal eens laten vallen). In die lijn vind je 4 verschillende borden, 2 bekers en een dienblad.

Afbeelding van servies en tafellinnen van Yvette van Boven 4
Afbeelding van servies en tafellinnen van Yvette van Boven 5

Al het servies is beschilderd dan wel bedrukt met de vrolijke illustraties die je ook uit Yvettes kookboeken kent. En omdat het de vegetables-collectie is, zijn dat in dit geval de favoriete zomergroenten van de kok. Van radijsjes tot peultjes en artisjok: you name it. Wordt je picknick toch net een beetje extra door opgefleurd.

Afbeelding van servies en tafellinnen van Yvette van Boven 6
Afbeelding van servies en tafellinnen van Yvette van Boven 8

Pannenlappen, een schort en meer

Tot slot is er een aantal soorten textiel voor in de keuken, gemaakt van biologisch katoen. Je kunt bijvoorbeeld vrolijk bedrukte theedoeken, pannenlappen, ovenwanten én een schort kopen. Dat laatste is zowel voor volwassen als kinderen, zodat je lekker samen de keukenprins(es) uit kunt hangen.

Afbeelding van servies en tafellinnen van Yvette van Boven 9

Het servies en textiel van Yvette van Boven x &K vind je vanaf 1 maart in de winkels van &Klevering. Ze hebben drie vestigingen: op de Middenweg 38 (Oost), de Jacob Obrechtstraat 19a (Zuid) en Haarlemmerstraat 8 (Centrum). Daarnaast is er uiteraard ook een webshop.

Meer leuke nieuwtjes op food-gebied:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.