Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 4 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… de nieuwe (en warme!) poke bowls van Poké Perfect

Sinds Poké Perfect ons land 4 jaar geleden liet kennismaken met de poké bowl lijkt er geen einde te komen aan de hype. En da’s eigenlijk ook best logisch, want: fastfood en toch voedzaam? Klinkt als een combinatie waar veel mensen op zaten te wachten. Goed nieuws: Poké Perfect heeft nu een aantal nieuwe bowls voor je in petto.

Daarbij moeten we de eerste persoon die niét van bowls houdt nog ontmoeten. We vermoeden dat de succesfactor ‘m zit in de veelheid van toppings die maken dat elke hap anders en verrassend is. Nog een leuke bijkomstigheid: een poké bowl maakt je dag bij toverslag een stuk kleurrijker.

En da’s niet alleen behoorlijk Instagramwaardig: eating the rainbow (zoals het advies met betrekking tot gezond eten wel eens wordt geformuleerd) was nog nooit zo makkelijk. Enfin: je snapt het.

Poké bowls van poké perfect
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Godsgeschenk

En hoewel we ook zelf graag in de keuken staan om zo’n bowl te maken, komt het nieuwe menu van Poké Perfect in deze tijden van thuiswerken toch wel als geroepen. We betrappen onszelf er tijdens het thuiswerken namelijk vaak op dat we onze lunchtijd inkorten, soms (helaas) ook ten koste van een gezond maaltje.

Kortom: tijdens een drukke werkdag is zo’n aan je deur geleverde poké bowl een godsgeschenk.

slow cooked beef van poké perfect
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Nieuwe poké bowls van Poké Perfect

Het nieuwe menu van Poké Perfect bestaat uit 5 nieuwe bowls, waaronder 2 warme (!), 2 vegan en een nieuwe, genaamd Shrimply the best. Wij bestellen de twee warme bowls: dat zijn de Slow cooked beef en de Teriyaki Ginger chicken.

Ook leuk: bij de bestelling heb je de keuze om nog extra toppings toe te voegen. Bij de Slow Cooked Beef kiezen we voor extra avocado en mango (zijn we dol op en we vermoeden dat dit lekker zal zijn bij het vlees), bij de Teriyaki Chicken kunnen we het niet laten om de miso-aubergine toe te voegen.

warme poké bowl met kip van poké perfect
De teriyaki chicken bowl van Poké Perfect. Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Warme poké bowls

We wisten niet zo goed wat we ons moesten voorstellen bij warme poké bowls, maar merken dat het vooral draait om het vlees dat als laatste wordt toegevoegd. Bij de Slow Cooked Beef is de sushirijst en de rest van de toppings dus nog wel fris, maar is het rundvlees dat er bovenop ligt nog een beetje warm. Lekker! We zijn ook verzot op de bijhorende ponzu saus, die zo lekker stroperig is.

Ook bij de Teriyaki Ginger Chicken geldt hetzelfde principe: een frisse basis van quinoa, knapperige groenten en maïs met een warme topping van malse kip. De srirachamayo die we erbij krijgen is superlekker bij de zoete aardappel en de kip.

Poké Perfect bestellen?

Drukke werkdag voor de boeg, geen energie om lunch (of avondeten) te maken, toch zin in iets gezonds en (érg) lekkers? Je weet nu hoe je jezelf van deze ogenschijnlijk moeilijke kwestie kunt verlossen.

De nieuwe bowls zijn vanaf nu verkrijgbaar bij elke Poké Perfect locatie en online te bestellen via Thuisbezorgd en Uber Eats. 

Meer take-away en delivery

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.