Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 4 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Alle boltaartjes nog an toe: de Bijenkorf opent een patisseriewinkel

De patisserie van de Bijenkorf is al 100 jaar een begrip. Denk aan de iconische boltaarten, de brownies (met dat matte, knisperend laagje bovenop), de slagroomtruffels en… o, nu hebben we honger. Maar pas vandaag heeft de Bijenkorf een eigen, aparte patisseriewinkel gekregen! Aan de Warmoesstraat in Amsterdam vind je nu Patisserie de Bijenkorf.

Patisserie de Bijenkorf

Vroeger had elk filiaal van het iconische warenhuis een banketbakkerij op de begane grond, soms met lunchroom. Patisserie de Bijenkorf, die vanaf vandaag is geopend in Amsterdam, heeft een eigen, aparte ingang gekregen, direct achter de Bijenkorf. En terecht ook, want al die lekkernijen verdienen een eigen podium, vinden wij.

“Met de opening van Patisserie de Bijenkorf is een prominente plek in de stad ontstaan, waar zowel de creaties uit onze Meesterbanketbakkerij als lokale Amsterdamse producten een podium vinden”, aldus Mark Potma, Chef Patissier bij de Bijenkorf.

Boltaartjes van de Bijenkorf
Bron: De Bijenkorf

Chocoladefontein

Lokale Amsterdamse producten: inderdaad, dat las je goed. Daarnaast wordt de selectie boltaarten en brownies aangevuld door seizoensproducten én een chocoladefontein waarmee je zelf chocoladerepen kunt maken en versieren. En wat drinken we daarbij? Een selectie feestelijke champagnes en prosecco’s.

Patisserie de Bijenkorf is vanaf vandaag geopend aan de Warmoesstraat 170 in Amsterdam.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur en zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Patisserie de Bijenkorf
Bron: De Bijenkorf
Patisserie de Bijenkorf
Bron: De Bijenkorf
Patisserie de Bijenkorf
Bron: De Bijenkorf

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.