Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 6 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Ottolenghi komt met zijn ‘Comfort tour’ naar AFAS Live: alles wat we weten over zijn tour (en zijn nieuwe kookboek)

Vol verwachting klopt ons hart voor het nieuwste kookboek dat Yotam Ottolenghi dit jaar belooft uit te brengen. Maar het is niet alleen zijn nieuwe boek ‘Comfort’ waarmee de kookgod ons verblijdt; hij komt ook nog eens naar Nederland en geeft een kookshow in de AFAS Live. Noteert u even mee?

Ottolenghi in de AFAS

Waar de meeste kookboekenschrijvers hooguit op tournee gaan langs de boekhandels in ons land, pakt Yotam Ottolenghi het groter aan: hij staat op 12 november van dit jaar in de AFAS Live met een kookshow. Zijn ‘Benelux stop’ in onze hoofdstad maakt deel uit van zijn internationale ‘Comfort tour’.

En die tour heeft natuurlijk alles te maken met de uitgave van zijn nieuwste kookboek: Comfort. Dat boek is zijn meest persoonlijke tot nu toe, doorspekt met foto’s en verhalen over zijn jeugd en zijn thuis, zijn reizen en familierecepten die al generaties lang meegaan in de familie Ottolenghi.

Die verhalen, anekdotes en kersverse kooktips wil de auteur nu dus ook op een op een delen met zijn publiek tijdens zijn optreden in Amsterdam. Tickets zijn al in de verkoop gegaan.

Ottolenghi-diner

Om het feest compleet te maken, is er voorafgaand aan de show een Ottolenghi-diner in Restaurant First dat gevestigd is in de evenementenhal. De vaste cateraar van de locatie serveert dan een menu in Ottolenghi-stijl. Tickets voor de show kun je dus eventueel inclusief Dinner Seats boeken.

Dit zijn de 7 restaurants van Ottolenghi (plus de verschillen)

Over Comfort

Zoals de naam al doet vermoeden, draait Ottolenghi’s nieuwe kookboek helemaal om comfortfood, in Ottolenghi-stijl. “Het is een sfeervolle viering van eten en thuis – van de connecties die we maken tijdens het koken en die we doorgeven van generatie op generatie” – aldus de tekst op het boek.

De auteurs

Van Yotam is bekend dat hij zijn boeken graag samen met andere talentvolle receptschrijvers schrijft – zoals Ixta Belfrage, Sami Tamimi en Noor Murad – en dat is voor dit boek niet anders. Voor deze titel werkte hij samen met Helen Goh (die je ook kent van zijn andere boek, Sweet), Verena Lochmuller (zij is hoofd productontwikkeling in de Ottolenghi Test Kitchen) en Tara Wigley (co-auteur van SIMPLE en Falastin).

Culy sprak met Yotam Ottolenghi over zijn nieuwe boek: Flavour

De recepten

Verwacht in het boek meer dan 100 nieuwe recepten, met invloeden uit Italië, Duitsland, Maleisië, Jeruzalem, Amsterdam, Londen en New York bij elkaar.

In het boek kun je onder meer deze nieuwe recepten vinden:

  • Aligot met knoflook, prei en tijm
  • Orechiette met gekarameliseerde uien, hazelnoot & crispy salie
  • ‘Cheesy bread soup’ met savooiekool en cavolo nero
  • Klassieke geroosterde kip met orzo
  • Vega venkel-courgettelasagne
  • Kaiserschmarrn met pruimencompote
  • En er zou zélfs een recept voor Hollandse appeltaart à la Yotam in terecht zijn gekomen… Wij kunnen niet wachten!

Wanneer is Comfort van Ottolenghi te koop?

Ottolenghi’s Comfort is vanaf 5 september 2024 te koop. Reserveer alvast een exemplaar.

5 kooktips van Ottolenghi om het simpel te houden in de keuken

Ottolenghi comfort
Fontaine Uitgevers

Meer nieuws:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.