Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 24 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 7 restaurants van Ottolenghi (plus de verschillen)

Leek het even alleen een hype te zijn, inmiddels is duidelijk dat Ottolenghi de culinaire wereld – van in ieder geval de thuiskok – voor altijd heeft veranderd. Leuk, al dat gehannes in je eigen keuken. Maar wist je dat je (het team achter) Ottolenghi ook gewoon voor je kunt laten koken? Namelijk in een van deze 7 restaurants van Ottolenghi.

Belangrijk detail: je hebt er wel een retourtje Londen voor nodig.

Let’s go to London: alle 7 restaurants van Ottolenghi (plus de verschillen)

Een ding is zeker: kwaliteit staat bovenaan bij alle 7 Ottolenghi restaurants. Of je nu voor ontbijt, brunch, lunch, diner of gewoon voor een souvenir gaat: er is voor iedere Ottolenghi-fan wat wils. Uiteraard wordt er volop gekookt uit een van de vele iconische kookboeken van de beste man.

ROVI

Fermentatie en vuur: dat is waar het om draait bij Rovi. Met een focus op groenten doet team Ottolenghi het net even anders bij Rovi dan bij een van hun andere restaurants in Londen. Met 90 plekken kun je je laten verrassen door  bereidingen op open vuur, de meest innovatieve fermentaties én door een cocktailbar waar seizoensgebonden kruiden een belangrijke rol spelen.

59 Wells Street London W1A 3AE

NOPI

Het menu van restaurant NOPI staat bekend als ‘typisch Ottolenghi’, maar de vibe van het restaurant in SOHO verschilt dan wel weer van andere locaties. In een omgeving vol wit marmer en koperen details serveert het team uiteraard seizoensgebonden gerechten, met de echte Ottolenghi-klassiekers als courgettefritters en Valdéon cheesecake.

21-22 Warwick Street London W1B 5NE

Spitalfields

De grootste van de 7 Ottolenghi-restaurants huist in een achteraf steegje en omvat een restaurant, deli – inclusief souvenirwinkel – én cocktailbar. Mocht je voor de volledige Ottolenghi-ervaring willen gaan, dan is dit jouw locatie. Ook fijn: je kunt er de hele dag terecht – voor ontbijt, lunch én diner dus.

50 Artillery Lane London E1 7LJ

Islington

Een restaurant perfect voor een weekendbrunch, maar net zo leuk voor ontbijt, lunch als diner, is Islington. Je zit er met z’n allen aan lange tafels – wel zo gezellig – of, als je behoefte hebt aan iets meer privacy, kun je je best doen om een van de tafeltjes voor 2 te bemachtigen. Je herkent Islington al van veraf aan de etalage die werkelijk is volgebouwd met de kenmerkende kleurrijke Ottolenghi-zoetigheden.

287 Upper Street London N1 2TZ

Marylebone

Een deli-plus, zo is Ottolenghi’s Marylebone waarschijnlijk het beste te omschrijven. Voor je sporadische take-out behoefte dus, voor catering én voor de paar gelukkigen die een plek bemachtigen aan de enige lange tafel die er staat. Voor koffie, ontbijt en lunch is Marylebone dan zeker de ideale locatie. En honger krijg je er zeker van, aangezien je tijdens het wachten omringd wordt door nauwkeurig gepresenteerde baksels en salades.

63-65 Marylebone Lane W1U 2RA

Notting Hill

De allereerste Ottolenghi-shop in Londen en alleen daarom al het bezoeken waard. Geen plek om lang neer te strijken, gezien het enkel om take-away en catering draait. Hartige gerechten, taarten, meringues en ander gebak bestel je van tevoren, haal je direct af, of laat je op een typische Londense druilerige dag gewoon thuisbezorgen.

63 Ledbury Rd, Notting Hill, London W11 2AD

Chelsea

Reserveringen, daar doen ze niet aan bij deze grote deli. Wél zijn er meerdere plekken om je ontbijt, lunch of gebak te verorberen. Dit doe je in een licht interieur bomvol terrazzo en retro rieten stoelen. Ook fijn: Chelsea biedt een ruim aanbod aan natuurwijnen. Ook hier word je omringd door de kenmerkende patisseriestapels: genoeg materiaal om je aan te verlekkeren dus.

261 Pavilion Road, London SW1X 0BP

Meer over Ottolenghi:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.