Auke Sprangers
Auke Sprangers Culinair nieuws 25 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Er is een onigiri-automaat in Utrecht en we vertellen je er alles over

Waar je in Japan de lekkerste onigiri’s gewoon bij de supermarkt om de hoek kunt halen, valt daar in Nederland nog een hoop winst te behalen. Dus toen we hoorden van een heuse onigiri-automaat, waren we er natuurlijk als de kippen bij.

En dit is wat je kunt verwachten.

Bij deze onigiri-automaat in Utrecht trek je onigiri én mochi uit de muur

Het blijft een fenomeen met een flinke aantrekkingskracht: de snackautomaat. Het is lastig om iemand te zoeken die er niet blij van wordt. Dat mag dan in het geval van frituur zijn; maar wanneer het ook nog eens een totaal verrassende snack als onigiri is, zijn we helemaal om. Heuglijk feit dus, dat deze droom werkelijkheid is geworden en wel in Utrecht.

Onigiri en mochi

Dé snack van Japan die je ook nog eens voor een prikkie – en vooral belangrijk: van goede kwaliteit – in menig supermarkt kunt halen: onigiri. Het driehoekje bestaat uit Japanse rijst, omwikkeld met gedroogd zeewier en gevuld met de smeuïgste ingrediënten zoals zalmeitjes, tonijnsalade, of kip katsu.

Het is een snack 2.0 en hij verveelt nooit. In Utrecht huist sinds kort Chatime, waar – naast Taiwanese bubble tea en typische Japanse kawaii-items – ook verschillende mochi en huisgemaakte onigiri achter elk deurtje liggen; klaar om eruit gehaald te worden.

onigiri-automaat
Bron: Unsplash

Van kip tot paling

Je kiest voor een onigiri met zalm, tonijn, paling of kip teriyaki. De driehoekjes hoef je alleen even uit te pakken – iets waar je wel even wat behendigheid in moet vinden voordat je kunt beginnen met snacken.

Culy’s Nancy nam de proef op de som en ging ook meteen aan de mochi: deze bleek fluweelzacht te zijn en gevuld met onder andere kastanje of pompoen. Goed nieuws: je hoeft niet per se naar Utrecht om het te proeven – Chatime heeft ook vestigingen in Amsterdam en Haarlem – maar wil je de complete ervaring inclusief snackmuur, dan moet je toch echt naar deze locatie.

Het adres

Je vindt deze snackmuur van Chatime op de Lange Elisabethstraat 25 in Utrecht. Check meer verkooppunten – ze zitten verspreid over de hele wereld – op de website.

Meer lekkers uit Japan:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.