Redactie
Redactie Inspiratie 10 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze Japanse gerechten zou iedereen een keer moeten eten

De Japanse keuken is zoveel meer dan sushi & sashimi en omdat te bewijzen verzamelde Business Insider de 42 lekkerste Japanse gerechten. Dit wil je proeven!

Tonkatsu

Sappige varkenskoteletjes, gefrituurd in een knapperig jasje. Wat wil een mens nog meer?

Oyakodon

Dit gerecht bestaat uit een sterke kippenbouillon (vaak nog met sojasaus) met ei, (bos)ui en rijst, waarbij het ei op lage temperatuur gaart. Hierdoor krijgt het een zijdezachte structuur en heb je een bom umami in je mond.

Takoyaki

Deze hartige snack bestaat uit een soort gefrituurde octopusbolletjes, welke worden getopt met bonito flakes, gedroogd zeewier, mayonaise en tare (een soort teriyaki saus).

takoyaki

Sukiyaki

Sukiyaki is één van de favoriete Japanse gerechten van de Culy redactie en bestaat uit een mengsel van in bouillon gesmoorde groenten, dungesneden (wagyu) vlees, tofu, noodles, bieslook, kool en paddenstoeltjes. De bouillon wordt vaak op smaak gebracht met sojasaus en mirin, en soms ook met sake en dashi.

Wij aten dit goddelijke gerecht bij Taiko in het Amsterdamse Conservatorium Hotel met truffel. Wauw!

Shabu shabu

Nee, we hebben het niet over de Japanse all-you-can-eat keten, maar over het gerecht waarnaar de restaurants zijn vernoemd. Bij shabu shabu krijg je een pot of pan hete bouillon op tafel waarin je flinterdunne plakjes (wagyu) vlees, vis, groenten, noodles, dim sum en meer kort gaart.

Aan het einde heeft de bouillon nóg meer smaak gekregen en is het heerlijk om die als soep (diezelfde avond of de volgende dag) te verorberen.

Shabu-shabu

Tatsuta-age

Tatsuta-age is de Japanse versie van fried chicken, waarbij de kip (of andere vlees- en vissoorten) wordt gemarineerd in een mengsel van sojasaus & gember. Yum!

Okonomiyaki

Een steeds hipper wordend gerecht is okonomiyaki, waarbij een soort pannenkoekjes worden gemaakt en getopt met allerhande ingrediënten zoals gedroogd zeewier, bonito flakes, groenten, vlees en vis.

Kijk voor meer Japanse gerechten waar het water je van in de mond loopt op Business Insider

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.