Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Culinair nieuws 30 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

OMG: Pizzapunt in Hoofddorp is een pizza-automaat waar je 24/7 pizza’s kunt afhalen

Wat een snelle tankpitstop moest zijn, werd al snel een culinair avontuur. Want naast een tankstation op de snelweg voorbij Hoofddorp zagen we ineens een klein hokje opdoemen met de afbeelding van een enorme pizza. We hebben het over Pizzapunt: de nieuwe pizza-automaat waar je 24 uur per dag pizza’s kunt afhalen die klaar zijn in 3 (!) minuten.

Say what?!

Pizzapunt

Ken je dat? Het is 02:00 uur ‘s nachts en je hebt opeens een extreme pizza craving, maar er liggen geen diepvriespizza’s in de vriezer en alle afhaalkeukens zijn gesloten. Gelukkig hoef je vanaf nu niet meer te vergaan van de trek, en kun je de auto instappen op weg naar Hoofddorp. Want daar, langs de snelweg tussen de weilanden, vind je de allereerste locatie van Pizzapunt: een pizza-automaat.

Je kunt hier ieder moment van de dag langsgaan, want Pizzapunt is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. En het beste van alles: binnen 3 minuten heb je een pizzadoos met een warme, versgebakken pizza in je hand.

Van pizza tot friet: zo kun je het beste restjes opwarmen

Pizzapunt hoofddorp
Rojda Küçüksu voor Culy

Binnen 3 minuten pizza een versgebakken pizza

Het klinkt bijna futuristisch, binnen 3 minuten versgebakken pizza’s langs de snelweg. Maar na vegan softijs van Oatly en cocktails met pizzasmaak, kunnen de food innovaties van 2023 ons eigenlijk niet meer verrassen.

We leggen je uit hoe ‘t in z’n werk gaat. Op het beginscherm kun je kiezen uit diverse pizza’s. Ze hebben alle klassiekers. Denk aan margherita, tonno e cipolla, quattro formaggi, maar ook een pizza met funghi, spek en brie en de Culy favoriet: de diavola met tomatensaus en pittige salami.

Zodra je de smaak hebt gekozen, gaat de pizza-automaat aan het werk. Je moet dan een kleine 3 minuten wachten, en uit de gleuf onder het scherm schuift een pizzadoos met jouw versgebakken pizza.

Je kunt er ook voor kiezen om de pizza’s thuis af te bakken. Dan moeten de pizza’s thuis 4 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden.

Chef's Table: Pizza
Bron: Unsplash

De pizza’s

Wat kun je verwachten van de pizza’s van Pizzapunt? Laten we eerlijk zijn: je pizza zal niet smaken als een Napolitaanse pizza van nNea of jouw favoriete traditionele pizzeria. Maar lekker is ‘ie zeker, het is gewoon een goede pizza. De smaak zit tussen een vers belegde diepvriespizza van de supermarkt en een afhaalpizza in. Perfect om die spontane pizza craving te stillen dus.

Adres en openingstijden van Pizzapunt Hoofddorp

Stel je navigatiesysteem in op: Bennebroekerweg 515, 2132 MD in Hoofddorp.

Openingstijden: Pizzapunt Hoofddorp is iedere dag 24/7 geopend. Kijk voor meer info op pizzapunt.nl.

pizza van PizzaLab als voorbeeld van lekkere pizza in Amsterdam
Bron: PizzaLab

Toch liever thuis aan de slag?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.