Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 27 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

De beste chef ter wereld (van Mirazur) komt naar RIJKS in Amsterdam

De chef van restaurant Mirazur***, dat deze week is uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, komt koken in RIJKS* in Amsterdam! Dat maakt het restaurant bekend. Chef Mauro Colagreco zal dit najaar samen met Joris Bijdendijk één dag een menu verzorgen bij het sterrenrestaurant in onze hoofdstad.

De precieze datum wordt nog bekendgemaakt via het Instagram-account @rijksrestaurant. Genoeg reden dus om die als een havik in de gaten te houden.

RIJKS x Mirazur

Chefs Bijdendijk en Colagreco bedenken samen het menu, dat wordt geserveerd tijdens de lunch en het diner. Ze zijn geen onbekenden van elkaar: ze werkten eerder samen tijdens het benefietdiner van chef Margot Janse, getiteld ‘Isabelo, feeding hungry minds‘.

De laatste tijd stonden er meer grote namen in de keuken bij RIJKS: van Dan Hunter (Brae, Australië), Virgilio Martínez (Central, Lima) en Matt Abergel (Yardbird, Hong Kong) tot aan Richard Ekkebus (Amber, Hong Kong).

Overigens zal dit de laatste keer zijn dat restaurant RIJKS in deze vorm samenwerkingen aangaat met chefs van over de hele wereld. In november bestaat het restaurant 5 jaar en gaan de events in de metamorfose. We zijn benieuwd…!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.