Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 1 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

De dry-aged eend bij restaurant RIJKS: een onvergetelijk gerecht

Culy’s Nancy at onlangs een fantastisch diner bij RIJKS. Er waren veel hoogtepunten, maar onvergetelijk was de dry-aged eend die RIJKS die dag serveerde.

Eend van de Veluwe

Het restaurant serveerde die dag een menu dat was samengesteld met gastchef Dan Hunter van restaurant Brae in Australië. Één van de beste restaurants ter wereld.

Brae en RIJKS wisselden elkaar af per gang, zoals altijd wanneer er een gastchef kookt bij het Amsterdamse restaurant. Zo kregen we eigenlijk om en om een stukje Australië en een stukje Nederland op ons bord. RIJKS serveerde ons een prachtig gerecht met Veluwse eend in de hoofdrol.

dry-aged eend RIJKS

Dry-aged

De eend verscheen eerst in zijn geheel op tafel. Hij was twee weken gerijpt – dry aged– wat best uniek schijnt te zijn voor gevogelte. Het vlees was ingewreven met honing en een korst van gedroogde hele kruiden: venkelzaad, korianderzaad, zwarte kardemom en hele roze peperkorrels.

De eend verdween weer terug naar de keuken en even laten kregen we een bordje met daarop een mooi, stevig stukje van de eendenborst inclusief de kruidenkorst. Daarbij kersen, verse onrijpe amandelen, ingemaakte koolrabi en een jus van eend en gebruinde boter.

Om je vingers én je bord bij af te likken.

dry-aged eend

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.