Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 12 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

De chef van Australisch restaurant Brae is gastchef bij RIJKS

Op 28 mei is Dan Hunter, chef en eigenaar van restaurant Brae in Australië, te gast bij RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum.

Brea wordt beschouwd als het beste restaurant van Australië. En Dan Hunter heeft het restaurant zelf opgericht, in 2013! Samen met Joris Bijdendijk creëert hij een speciaal lunch- en dinermenu, dat alleen op 28 mei wordt geserveerd bij RIJKS. Het menu bevat een aantal signature dishes van Brae.

Reserveren voor lunch of diner kan via de website.

Dan Hunter van Brae x RIJKS

Over de chef van Brae

Surf even naar braerestaurant.com en je snapt meteen de stijl en sfeer van Brae (en de chef!). Dan Hunter startte dit restaurant praktisch in the middle of nowhere, in het plaatsje Birregura. Dat ligt op zo’n 130 kilometer van Melbourne.

Brae wordt omringd door 12 hectare biologische boerderij. Daar worden seizoensgroenten, fruit, noten, bessen en olijven (voor olijfolie) geteeld. Kippen lopen vrij rond, bijen worden gehouden voor honing en om planten te bestuiven. Het menu draait dan ook vooral om groot respect voor de natuur en de seizoenen.

Dit jaar werd Brae op nummer 44 opgenomen in de lijst van The World’s 50 Best Restaurants. Het heeft ook en Three-Hat-status in de Age Good Food Guide; een soort Michelingids. Tijdens zijn bezoek wordt ook het boek Brae gepresenteerd, uitgegeven door Phaidon. In dit enorm dikke boek vertelt Dan Hunter over de impact die de locatie van het restaurant op hem en zijn kookstijl heeft gehad. Bij je reservering bij RIJKS krijg je het boek cadeau.

Brae boek

Over RIJKS

RIJKS nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchefs uit. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomden ze onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central in Lima, Peru), Fergus Henderson (St. John, Londen) en Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali). RIJKS werd onlangs beloond met een Michelinster.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.