Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Culinair nieuws 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Burgers en beledigingen: in dit nieuwe restaurant scheldt het personeel je verrot

Je moet er maar zin in hebben: uitgescholden worden door personeel in een restaurant waar je dineert. Bij Karen’s Diner geven ze daar niks om. Sterker nog: zij schelden jou expres uit. Je gerecht wordt zowat klakkeloos op je tafel gesmeten en je mag je schrap zetten voor een middelvinger in je gezicht. Toch benieuwd geworden? Binnenkort kun je deze ervaring ook in Nederland ondergaan.

Karen’s Diner Amsterdam

Karen’s Diner opent namelijk een vestiging in Amsterdam, zo berichten onze collega’s van Metronieuws. Vanaf augustus kun je “genieten” van onvriendelijke service in het hamburgerrestaurant.

Karen’s Diner is al te vinden op verschillende plekken in Australië en Engeland en binnenkort ook in Amerika, Canada en dus Amsterdam.

‘Very rude service’

‘Great Burgers & Very Rude Service’ luidt de slogan van het restaurant. Qua eten kun je rekenen op klassiekere hamburgers gemaakt van wagyu, kip, brisket of een vegan schnitzel. Lekker, al helemaal met bacon & chicken fries als bijgerecht.

Ben je toch vooral benieuwd naar de sfeer bij Karen’s Diner? Check dan onderstaande video om je mentaal voor te bereiden op wat er in augustus op je te wachten staat in de nieuwe vestiging van Karen’s Diner in Nederland.

Onbeschoftheid in Karen’s Diner

Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? De restaurantketen heet namelijk niet voor niks ‘Karen’s Diner’. De naam Karen refereert hierbij aan klagers. In het bijzonder gaat het om het fenomeen ‘Karen’, wat over het algemeen vrouwen van middelbare leeftijd betreft die als kampioenen kunnen klagen over een bepaalde service (of beter gezegd, het gebrek aan die service).

In het buitenland worden deze klagers vaak gefilmd en die filmpjes krijgen veel bekijks en reacties als er weer eens schreeuwend om een manager wordt gevraagd. Bij Karen’s Diner zijn het dus niet de klanten die klagen, maar het personeel.

Het personeel wordt bij Karen’s Diner getraind om gasten zo onbeschoft mogelijk te behandelen en daarvan gaan hilarische filmpjes op social media rond.

@777murt

How’s he slamming my milkshake like that 🤣 #KarensDiner #Fyp #Funny #ForYou

♬ original sound – Murt

Wees gewaarschuwd

Oh, en een leuk detail: als je zelf Karen heet, kun je een gratis drankje krijgen. En er wordt duidelijk gewaarschuwd: ben je jonger dan 16 jaar, dan moet je vergezeld worden door een ouder of voogd:

“Grof taalgebruik is gebruikelijk op al onze locaties. We zijn Disneyland niet. Wij raden minderjarigen aan om doordeweeks niet na 18.00 uur en in het weekend niet na 17.00 uur te komen”, luidt het op de website.

@kaytlynstewart

GETTING FRIES WILL GET YOU THE FINER… #karensdiner #fyp #food

♬ original sound – kaytlyn stewart

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Metronieuws. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.