Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 31 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Danerolles heeft nu croissants voor je hond en kat

Omdat het menselijkerwijs niet mogelijk is om meer croissants te consumeren dan we al doen (zei daar iemand croissanthype?), richt Danerolles zich nu op dieren. Althans, dat is de eerste gedachte die wij hadden bij het zien van hun nieuwste product: croissants voor huisdieren.

Croissants voor huisdieren

Wie is er niet opgegroeid met croissants uit blik? Onlangs publiceerden we nog een artikel met 5 lekkere dingen die je beter kunt maken van kant-en-klaar croissantdeeg (uit blik) dan, nou ja, croissants. Want hoe gezellig het ook is om op zondagmorgen met het hele gezin in pyjama croissants te staan rollen: een croissant uit een blikje lijkt toch eigenlijk weinig op een exemplaar van de Franse bakker. Hoeft gelukkig ook niet: het is namelijk de ideale bestemming voor een makkelijk brunchbrood of zoet ‘monkey bread‘.

Huisdieren zijn misschien wat minder kritisch dan wij, en dus vermoeden we dat de nieuwe croissants voor huisdieren van Danerolles er bij honden en katten wel in zullen gaan als zoete koek.

Dit is waarom katten wild worden van olijven

Liefde

Zelf verbindt de bekende croissants-uit-blik-fabrikant de productlancering aan haar 50-jarig bestaan. Volgens Marloes Meyer, Head of Danerolles zijn huisdieren hun nieuwste doelgroep omdat liefde het belangrijkste ingrediënt is in al hun producten: “Huisdieren vormen een onderdeel van het gezin en verdienen heel veel liefde. Daarom vonden wij het een bijzonder idee om een speciale limited edition huisdierencroissant te ontwikkelen, zodat onze viervoeters ook écht onderdeel worden van het geliefde Danerolles-moment in het weekend”.

Croissants voor huisdieren van Danerolles
Culy.nl

Croissantjes met rundervet en zalmolie

Denk niet dat je je ontbijtcroissantje blind in kunt wisselen voor de huisdierenvariant. Of andersom: de Danerolles voor huisdieren bevatten rundervet en zalmolie en zijn speciaal ontwikkeld voor honden en katten. Er is dan ook geen zout aan toegevoegd.

Je rolt de croissantjes zoals je gewend bent: even los snijden langs de geperforeerde naden, met het brede deel naar je toe leggen (tip: snijd er een klein verticaal streepje in) en oprollen. Nog even bestrijken met eigeel voor een goudgele gloed en afbakken maar. De fabrikant raadt wel aan om je huisdier niet te vaak te trakteren op zo’n croissant: niet meer dan één exemplaar per dag.

Culy Huisdieren: de hondenkoekjes van Yvette van Boven

Waar zijn de croissants voor huisdieren te koop?

Vermoed jij dat er in jouw Deense Dog of Britse Korthaar wel een Franse fijnproever schuilt? Dan kan het nog knap lastig worden om aan de croissantjes te komen: de blikjes zijn in een dusdanig kleine oplage verkrijgbaar, dat je ze alleen kunt kopen bij Dierenspeciaalzaak Heems in Heemstede. Of test je geluk bij een winactie op de sociale mediakanalen van Danerolles.

Meer over eten en huisdieren:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.