Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 22 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Ierse sterrenchef Ahmet Dede en Yvette van Boven verzorgen samen een Iers diner

We kennen de Ierse keuken van het mooie rund- en lamsvlees, bier en… tja, wat nog meer eigenlijk? Maak je geen zorgen, want de Ierse keuken is verrukkelijk. Om dat te bewijzen, vliegt de Ierse sterrenchef Ahmet Dede speciaal naar Nederland. Samen met Yvette van Boven verzorgt hij op 6 februari een Iers diner in Amsterdam.

Yvette van Boven ken je natuurlijk als die gewéldige kookboekenauteur en programmamaker. Één van haar laatste boeken – Home Sweet Home – ging al helemaal om de Ierse keuken. Yvette beschikt namelijk over Ierse roots.

Sterrenchef Ahmet Dede kookt momenteel bij Mews restaurant in Baltimore, maar werkte in diverse landen. In Amsterdam bijvoorbeeld bij &Moshik** en De Librije***. Samen bedachten de twee een menu vol Ierse favorieten.

Iers diner

Die serveren ze op 6 februari vanaf 19:00 uur tijdens een pop-up diner onder de naam ‘Taste of Ireland’. Het diner vindt plaats op de oude locatie van BAUT, in de Magdalenakapel aan de Spaarndammerstraat in Amsterdam.

Jij kunt hierbij zijn! Kaarten kosten € 47,50 p.p. en zijn online te koop via de website van BAUT. Wees rap, want vol = vol.

Meer over de Ierse keuken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.