Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Inspiratie 28 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy op pad met… Yvette van Boven in Dublin

Een stad verkennen doe je het best met tips van een local. En ga je naar Dublin, dan is ‘the closest thing to a local’… Yvette van Boven! Zij heeft namelijk haar jeugd doorgebracht in een klein dorp dichtbij de Ierse hoofdstad.

Door Joyce Bielderman

Om aan te tonen dat Dublin een culinaire stad is, lanceerde Yvette in Dublin haar nieuwste boek Home Sweet Home. Culy’s Joyce ging mee op pad en liet zich verrassen door de tips van Yvette van Boven.

yvette van boven in dublin

Eetwarenhuizen

New York heeft Eataly en Berlijn het Kaufhaus Des Westen (KaDeWe), maar Dublin heeft maar liefst twee interessante eetwarenhuizen: Fallon & Byrne en het spiksplinternieuwe Dollard & Co. Heerlijk om uren in rond te struinen.

Je kunt er terecht voor boodschappen (die van het luxe soort, zoals allerlei soorten charcuterie), take away broodjes, koffie en pizza’s, een diner, een drankje. En dat alles onder één dak!

Lunch met Yvette van Boven in Dublin

Na een paar uur culi-shoppen en, mits je je hebt kunnen inhouden, ben je vast toe aan lunch. The Fumbally is dan the place to be. Dit is het epicentrum van de foodscene in Dublin.

Er staan klassieke Ierse taarten op het menu, maar ga je liever voor gezond, dan kun je hier ook prima terecht. Avocado op toast met rode kool en een salade, bijvoorbeeld.

Bron: The Fumbally

Klassieke Ierse gastropub

Een echte Ierse pub mag niet aan je bezoek ontbreken. Op bijna elke straathoek vind je er eentje. The Stags Head is een klassieker. Met veel hout aan de wanden en – natuurlijk – Guinness op de tap.

Ga je de trap op naar boven, dan kun je zomaar eens tussen de dansende Ieren terechtkomen. Er staat namelijk vaak een band te spelen. Heb je trek? Dan is ook een portie pubfood hier aan te raden.

Nieuw Iers comfort dinner

De ondertitel van Yvette’s nieuwe boek luidt ‘Nieuw Iers Comfort Food’. Omdat ze ontdekte dat ook in Ierland een opleving van de traditionele keuken gaande is. Jonge chefs stoppen oude klassiekers in een modern jasje en zetten het op de kaart.

Zo ook bij Forest & Marcy. A small neighboorhood wine room and kitchen, noemen ze zichzelf. Er staan verrassend verfijnde gerechtjes op de kaart gemaakt met good old real Irish ingrediënten. Vers en uit het seizoen. Smullen!

Heb je ook zo’n zin gekregen in nieuw Iers comfort food? Bestel dan het nieuwe boek van Yvette van Boven, Home Sweet Home, voor € 29,95, uitgegeven door Fontaine Uitgevers.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.