Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 22 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Brandt & Levie opent Choucrouterie: een zuurkool pop-up

Dit klinkt als een feest: chef Timo de Beurs (voorheen Gebr. Hartering), maître Ard Muntjewerf (The Lobby) en Brandt & Levie openen een zuurkool pop-up in hartje Amsterdam. Choucrouterie gaat hun tijdelijke restaurant heten. Want choucroute is Frans voor zuurkool.

Zuurkool pop-up

“Choucrouterie is ons favoriete wintervoer en misschien wel de beste begeleider van een aantal van de producten die we Brandt & Levie maken”, zeggen de worstenmakers. Maak je borst dus alvast maar nat voor een heerlijk driegangendiner rondom dit populaire winterkostje.

De zuurkool wordt gemaakt door Thull’s. Daarnaast serveren ze ook oesters, charcuterie en een vegetarian-friendly menu.

Ook lekker: Van flammkuchen tot choucroute: de lekkerste gerechten uit de Elzas

Choucrouterie in Amsterdam

Het zuurkoolrestaurant popt op 1 februari up aan de Amstelstraat 9, in het pand van de voormalige Brasserie Flo. De heren houden daar een maand lang huis. Je bent er elke donderdag, vrijdag en zaterdag welkom.

Tip: reserveer via 06-41062231, want de eerste week is het restaurant al volledig volgeboekt…

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.