Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 26 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste restaurants ter wereld van 2019 volgens The World’s 50 Best

Wat zijn de beste restaurants ter wereld? Met die vraag houdt de commissie van The World’s 50 Best Restaurants zich elk jaar weer bezig. Vorig jaar kroonden ze Osteria Francescana van Massimo Bottura tot het beste restaurant van 2018. En dit jaar? De uitslag is binnen: het beste restaurant ter wereld in 2019 is… Mirazur***!

Het beste restaurant van 2019

Restaurant Mirazur ligt in Menton: een Franse gemeente tussen de Franse Côte d’Azur en de Italiaanse bloemenrivièra. Van de Michelingids kreeg Mirazur in 2019 al drie sterren toebedeeld. Daarmee werd de chef, Mauro Colagreco, geboren in Argentinië, de eerste driesterrenchef in Frankrijk die níét van Franse afkomst is.

The World’s 50 Best noemt als hoogtepunten van het tasting menu van Mirazur: zoute bieten uit de tuin met kaviaarcrème, eieren uit de eigen kippenren (“kijk wanneer je door de tuinen loopt uit naar de prijswinnende kip Tina Turner”) met gerookte paling en hazelnoten en een brioche van aardappelen met smeltend ei witte truffel. “Het brood van het restaurant is doordrenkt met gember en wordt geserveerd met een gedicht van Pablo Neruda”, zeggen ze. In onderstaande video kun je alvast binnenkijken bij Mirazur.

Inside Mirazur: The World’s Best Restaurant

Discover Mirazur: just awarded the World’s Best Restaurant 2019 title, at The World’s 50 Best Restaurants 2019 in Singapore, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna. Mirazur’s panoramic view overlooking the Mediterranean Sea, in an idyllic palm tree-studded cove perched upon a hillside mere steps from the Italian border, provides reason enough to drive an hour from Nice.

De top 10 beste restaurants ter wereld

Hieronder de top 10 van beste restaurants ter wereld, volgens the World’s 50 Best:

  1. Mirazur, Menton, Frankrijk
  2. Noma, Kopenhagen, Denemarken
  3. Asador Etxebarri, Atxondo, Spanje
  4. Gaggan, Bangkok, Thailand
  5. Geranium, Kopenhagen, Denemarken
  6. Central, Lima, Peru
  7. Mugaritz, San Sebastian, Spanje
  8. Arpège, Parijs, Frankrijk
  9. Disfrutar, Barcelona, Spanje
  10. Maido, Lima, Peru

Kijk voor de volledige lijst van de beste restaurants ter wereld op de website van The World’s 50 Best Restaurants.

En onze Nederlandse chefs dan?

Goed nieuws voor Jonnie en Thérèse in ieder geval. De Librije viel vorig jaar nét buiten de Top50 en stond toen op plek 51. Dit jaar staan ze op de 46e plek in de ranglijst. En restaurant Amber** in Hong Kong van de Nederlandse chef Richard Ekkebus mag op nummer 102 staan. The Jane** in Antwerpen van chef Nick Bril staat op 99.

Waar zijn de topfavorieten?

Het kan overigens zijn dat je in de lijst van beste restaurants een aantal favorieten mist. Eleven Madison Park in New York en de winnaar van vorig jaar, Osteria Francescana bijvoorbeeld. Dat komt doordat er dit jaar een nieuwe regel is ingevoerd: restaurants die eerder al een nummer één notering hebben gehad, verdwijnen uit de lijst. Zij komen in de zogenaamde Hall of Fame te staan.

Meer over de beste restaurants ter wereld:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.