Redactie
Redactie Culinair nieuws 2 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

El Celler de Can Roca opnieuw beste restaurant ter wereld

And the winner is… El Celler de Can Roca! Gisteravond vond de bekendmaking van S. Pellegrino’s 50 beste restaurants ter wereld plaats en het restaurant van de Roca-broers kwam, net als in 2013, als beste uit de bus. 

Het restaurant van Joan, Josep en Jordi Roca is gekozen vanwege hun expertise waarmee ze traditionele Catalaanse gerechten combineren met vernieuwende technieken.

Naast El Celler de Can Roca (Girona, Spanje) staan dit jaar ook Osteria Francescana van Massimo Bottura (Modena, Italië) en Noma van René Redzepi (Kopenhagen, Denemarken) in de top drie.

Deze restaurants worden respectievelijk gevolgd door Central (Lima, Peru), Eleven Madison Park (NYC, USA), Mugaritz (San Sebastian, Spanje), Dinner by Heston Blumenthal (Londen, UK), Narisawa (Tokyo, Japan), D.O.M. (Sao Paulo, Brazilië) en Gaggan (Bangkok, Thailand).

De voorste rij v.l.n.r.: Jordi Roca, Massimo Bottura, Joan Roca, René Redzepi en Josep Roca

The World’s 50 Best Restaurant

Elk jaar weer maakt Restaurant Magazine in samenwerking met S. Pellegrino een lijst van de 50 beste restaurants ter wereld. De restaurants worden gekozen door een combinatie van ruim duizend chefs, recensenten en andere critici. Inmiddels wordt de lijst gezien als één van de belangrijkste maatstaven voor restaurants ter wereld, naast de Michelin-gids.

Opvallend is dat de helft van de top tien dit jaar bestaat uit Europese restaurants, maar dat pas op nummer elf een Frans restaurant wordt genoemd (Mirazur in Menton). Daarbij staat er ook geen enkel Nederlands restaurant in de lijst en zakte Jonnie Boer’s De Librije van plek 29 naar 71.

Klik hier voor de lijst met de 50 beste restaurants ter wereld.

Jordi, Joan en Josep Roca

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.