Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Krab curry van Gaggan Anand (dé sterrenchef van Bangkok!)

In het toffe boek Firestarters of food, art & music richt Monica Abdoel een spotlight op foodtruckondernemers, chef-koks, kunstenaars en muzikanten van dichtbij en verder weg. De verhalen van deze smaakmakers (en bijbehorende recepten!) zijn gebundeld in dit boek. 

Eten, kunst en muziek zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden en een grote bron van inspiratie. In het boek gaat Monica bijvoorbeeld langs bij de dj-booth van topchef Nick Bril (The Jane Antwerp). Ze spreekt sterrenchef Gaggan Anand (no. 1 rated topchef in Azië) die zich laat inspireren door streetfood en Kurt Cobain.

Firestarters of food, art & music bestaat uit verhalen, recepten en nog veel meer. Een lekker eigenwijs boek over creative minds who rock this planet. 

Wij mogen alvast een recept uit het boek met je delen en kozen voor dit fantastische recept voor krab curry, van Gaggan Anand. Hij is dé sterrenchef van Bangkok, waar hij zijn restaurant Gaggan runt. Er gaat zelfs een aflevering van Chef’s Table helemaal over hem.

Foto: Rinze Vegelien

Recept: krab curry van Gaggan Anand

Hak de gember fijn en snijd de uien en tomaten in stukken.

Verhit in een wok de olie totdat hij een beetje gaat roken. Voeg de kerrieblaadjes en het mosterdzaad toe, totdat het lekker gaat geuren.

Voeg vervolgens de gember, uien en tomaten toe. Laat het geheel op zacht vuur 5 minuten sudderen en voeg de specerijen toe. Laat nog 5 minuten sudderen en doe dan het krabvlees erbij.

Giet, zodra het krabvlees voldoende is gegaard, de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en voeg na 4-5 minuten het kokosvlees toe.

Hak de koriander. Breng de curry op smaak met zout en maak af met de verse koriander. Lekker met rijst.

Firestarters van Monica Abdoel

Het boek Firestarters of Food, Art & Music van Monica Abdoel ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 29,95

Meer lekkere recepten met krab:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.