Culy
Culy Inspiratie 28 jun 2013

KLM-passagiers getrakteerd op culinair hoogstandje door **Richard Ekkebus

Het is niet elke dag dat vliegtuigpassagiers worden getrakteerd op een sterrenmaaltijd, maar voor business class-vliegers maakte KLM in samenwerking met **chef Richard Ekkebus afgelopen week een uitzondering. Tijdens één van de vluchten van Amsterdam naar Hong Kong kregen de gelukkige passagiers een heerlijk maaltje, volledig verzorgd door de met twee Michelinsterren bekroonde chef van restaurant Amber in het Mandarin Oriental Landmark Hotel in Hong Kong. Aldus RTL. 

Waar we meestal flauwe, opgewarmde maaltijden krijgen tijdens het vliegen (als we überhaupt al iets krijgen), werden de gasten afgelopen week flink in de watten gelegd. Het menu bestond uit onder andere tong met krab, Opperdoezer Ronde aardappeltjes met zeewier en in beurre noissette (gebruinde boter met een nootachtige smaak) geconfijte bloemkool met vanille. Jum!

Zoals je kunt verwachten bij een dergelijke verrassing waren de gasten niets dan lovend. Ze vonden de presentatie bijzonder mooi en sommigen spraken zelfs over de lekkerste maaltijd die ze ooit in de lucht genoten hadden. Richard zelf was ook tevreden, maar vond het wel zó spannend om op zo’n grote hoogte te koken, dat hij tijdens de vlucht is flauw gevallen!

Het serveren van sterrengerechten in het vliegtuig is overigens niet voor de eerste keer gedaan door KLM, zo ging Qatar Airways eerder al een samenwerking aan met vier sterrenchefs.

Of het vaker zal gebeuren dat sterrenchefs gaan koken tijdens de vluchten van KLM is niet bekend, maar mocht het zover komen dan zijn wij de eerste die het zullen aanmoedigen.

Bekijk de video met het volledige verhaal via RTL XL hier.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
KLM-passagiers getrakteerd op culinair hoogstandje door **Richard Ekkebus
Sluiten