Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Culinair nieuws 3 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Best of both worlds: deze bakkerij in NYC verkoopt een carrot cake-donut (en die wil je proeven)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wij zijn fan van Supermoon Bakehouse in New York City. Zo, dat is eruit. Ze noemen zichzelf a bunch of weirdoughs en dat is te zien aan de creaties die ze serveren: vooral donuts en croissants vind je er in alle soorten en maten. Er is nu zelfs een carrot cake-donut! (Die natuurlijk top is voor Carrot Cake Day vandaag.)

Bij Supermoon Bakehouse vond je bijvoorbeeld al een Ferrero Rocher-croissant, gevuld met hazelnotenpraliné en ganache van pure chocolade, gedoopt in meringue, gebrand met een brûlee-brander en afgemaakt met cacao. En een peanut butter-jellycroissant. En een cruffin met vulling van Oreo-koekjesdeeg met een homemade koekje on top. Nog niet overtuigd? Ze maken zelfs een croissant butter soft serve, oftewel croissant-ijs. OMG.

Een heuse carrot cake-donut

Maar croissants zijn niet de enige specialiteit van de bakkerij. Je vindt er ook allerlei prachtige gevulde donuts, van smaken als salted caramel en death by chocolate tot espresso-honeycomb. En o ja, nu dus een carrot cake-donut.

De nieuwe donut is gemaakt van kruidig donutdeeg, gevuld met een wittechocoladecrème. Maar dat is nog niet alles: als garnering krijg je ook een flinke dot botercrème, gesuikerde walnoten én carrot cake chunks. En dat alles huisgemaakt, uiteraard.

Best of both worlds

Het eten ervan is ongetwijfeld niet makkelijk, maar dat geklungel is zeer de moeite waard. Want hoe fijn is dat er éindelijk een combinatie is van twee van onze favoriete gebakjes? We zouden bijna zeggen dat we nooit meer carrot cake of donuts los willen eten, maar dan zou de bakkerij eerst even naar Nederland moeten komen. Was het maar zo’n feest.

Gelukkig kun je de carrot cake-donut natuurlijk wél proeven als je binnenkort naar New York gaat. Je vindt Supermoon Bakehouse op 120 Rivington St. Een must visit (en taste)!

Meer sweet news:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.