Maaike Kooijman
Maaike Kooijman | LinkedIn Inspiratie 3 februari 2019

Het is Carrot Cake Day! Dit zijn de lekkerste carrot cake-recepten voor vandaag

De lekkerste carrot cake-recepten

Soms heb je zin in een heel zoete taart, zoals chocoladetaart. Soms wil je meer iets frissigs, met kwark of bosvruchten. Maar dan zijn er ook nog de momenten dat je al die dingen wilt combineren – een cake die kruidig en zoet is, met frisse frosting van roomkaas. Jup, we hebben het over carrot cake.

De herkomst van carrot cake

Carrot cake is ideaal voor elk moment van het jaar, en eigenlijk ook elk moment van de dag. Het bestaat dan ook al langer dan je waarschijnlijk denkt. Al in de Middeleeuwen maakten mensen ‘carrot pudding’; suiker en andere zoetstoffen waren schaars of duur, dus gebruikten mensen zoete groenten als wortel in hun zoetigheden.

De eerste echte recepten zijn dan ook al zo’n twee eeuwen oud. Ook in de Tweede Wereldoorlog, toen mensen wederom moesten bezuinigen op suiker, werd worteltaart weer populair. De regering van de Groot-Brittanië moedigde mensen zelfs aan om zoveel mogelijk recepten met wortel te proberen!

Nu kunnen wij gelukkig suiker kopen wanneer we dat willen, maar dat betekent niet dat we worteltaart zomaar de deur uit doen – integendeel. Er is zelfs een speciale Carrot Cake Day, en dat is dus vandaag. Daarom speciaal daarvoor: de vijf lekkerste carrot cake-recepten van Culy!

Klik op ‘Volgende’ om het lijstje te bekijken.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Het is Carrot Cake Day! Dit zijn de lekkerste carrot cake-recepten voor vandaag
Sluiten