Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 4 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Heel tof: met dit poeder maak je gekleurde koffie

Het zwarte goud, wordt koffie ook wel genoemd. Maar wat nou als je dagelijkse bakkie om wakker te worden niet zwart, maar blauw of rood is? Jup, je leest het goed: met dit poeder maak je gekleurde koffie. En dat is sowieso een geweldig begin van je dag.

Of nou ja, blauw en rood… het poeder komt in de kleuren Emerald, Ruby, Amethyst en Sapphire. Da’s weer eens wat anders dan die bruin met witte cappuccino.

Afbeelding van gekleurde koffie 2

Gekleurde koffie met kleurenpoeder

Het poeder is een soort eetbare verf. En daar hoef je geen moeilijke dingen mee te doen: je kunt gewoon een klein beetje toevoegen aan de melk voor je koffie en die dan stomen of gewoon opwarmen. Hoe meer poeder, hoe meer kleur! (Maar gebruik vooral niet te veel.)

Roer even goed door zodat het al het poeder wordt opgenomen, en giet de melk dan op je koffie. En als je het écht goed wilt doen, maak je er natuurlijk prachtige latte art van.

Afbeelding van gekleurde koffie 3

Je moet je bakkie pleur dus inderdaad wel met melk drinken – maar als je normaal zwart gewend bent, heb je dat vast wel over voor dit kleurrijke tafereel, toch? En geen zorgen, de hipster siroop met een smaakje mag je alsnog gewoon achterwege laten.

Afbeelding van gekleurde koffie 4

Je koopt een pakket van vier kleuren voor £ 15.99 via Firebox. De potjes zijn weliswaar klein, maar je hebt maar heel weinig nodig; je kunt er dus toch heel veel kopjes gekleurde koffie uit halen. En dat doen we maar al te graag.

Meer over koffie:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.