Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 23 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Yes: er is nu een online chocolade-academie en jij kunt op chocoladeles!

Eén blokje, nog een blokje – en weg was de hele reep. Ben jij net zo’n chocolademonster als wij? Dan zul je dit nieuws geweldig vinden. Sinds vorige week is er namelijk – tromgeroffel – een heuse chocolade-academie. Ja, echt.

Wat dat precies inhoudt? Chocolate Academy™ Online is gelanceerd door Callebaut, een bedrijf dat in 1850 in België werd opgericht als maltbierbrouwerij. Zo’n 60 jaar later begonnen ze echter met het maken van heerlijke Belgische chocolade, en dat doen ze nog steeds. Ze selecteren, roosteren en malen hun cacaobonen zelf.

Chocolade-academie met video’s van de beste chocolatiers

En nu hebben ze dus een online chocolade-academie opgericht: het eerste e-learning platform met ‘professioneel onderwijs in chocolade’. Het is voor chefs, door chefs, maar dat betekent niet dat jij er als hobbykok niet terecht kunt. Sommige video’s zijn namelijk gratis beschikbaar – denk aan praktische uitleg over chocoladetechnieken en interviews met chefs.

Leer bijvoorbeeld holle chocoladefiguurtjes maken van chef-kok Beverley Dunkley, maak chocolademousse met chocolatier Mathieu Dierinck en kijk het perfecte chocoladeglazuur af van patissier Alexandre Bourdeaux.

LEES OOK: Met deze tips worden je chocolate chip cookies nog lekkerder!

Wil je nog veel meer leren over chocola en een echte prof worden? Dan kun je een abonnement nemen van zo’n 15 dollar per maand. Daarmee krijg je toegang tot alle interactieve videocursussen van erkende chocoladechefs en downloadbare gedetailleerde recepten, en kun je bovendien met andere ‘studenten’ communiceren en vragen stellen. En omdat het online is, kun je het 24/7 doen. Kerstkransjes maken om drie uur ‘s nachts? Waarom niet, joh.

Kortom: de chocolade-academie leert je tempereren, bonbons maken en nog veel meer van de besten. En wie wil dat nou niet?

Meer chocoladenieuwtjes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.