Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 28 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

De leukste culinaire programma’s op Uitzending Gemist

Je wil de deur niet meer uit als je ontdekt welke leuke culinaire programma’s je allemaal kunt terugkijken op je computer, smartphone en tv. Sorry vrienden en familie, maar we zijn er even niet. Dit zijn de leukste culi programma’s op NPO start (voorheen NPO gemist) die je kunt terugkijken:

De Aardappeleters

Tacoschelpen, moussaka, babi pangang en spaghetti bolognese: deze gerechten komen in de meeste Hollandse huishoudens regelmatig op tafel.
Maar hoe komt het eigenlijk dat wij harde tacoschelpen eten, terwijl ze daar in Mexico nog nooit van hebben gehoord? En waarom kun je bij elk Chinese restaurant babi pangang krijgen, terwijl het eigenlijk een Indonesisch gerecht is? Presentator Joris Vermeer zoekt het uit in De Aardappeleters.

De Aardappeleters
Bron: De Aardappeleters

The Great British Bake Off

Zoetekauwen verenigt u! Want als je dacht dat Heel Holland Bakt om van te smullen was, check dan vooral the original: The Great British Bake Off, oftewel de Britse versie. Mary Berry (what’s in a name?) jureert al zeven seizoenen lang samen met Paul Hollywood de meest fantastische – en mislukte – baksels. En geniet nog maar van de oude afleveringen: The Great British Bake Off krijgt in seizoen 8 (dat nog dit jaar zal worden uitgezonden) namelijk drie andere presentatoren.

Chez Benali

De Marokkaanse keuken komt in geuren en kleuren aan bod in Chez Benali. In dit programma reizen auteur Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida door Marokko en ontdekken ze culinaire geheimen en verhalen. Elke aflevering draait om één gerecht uit de Marokkaanse keuken.

De Nieuwe Garde

Dat het er goed voor staat met gastronomisch Nederland en ook de toekomst er veelbelovend uitziet, beloven de jonge chefs in De Nieuwe Garde. Jonge toptalenten als Syrco Bakker (Pure C), Arturo Dalhuisen (The White Room) en sommelier Lotte Wolf (Bridges) worden 24/7 gevolgd op hun weg om de absolute top in hun vak te bereiken.

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten gaat niet puur over eten – ook interieur, tuin en natuur komen aan bod – maar elke aflevering bevat net genoeg food om de foodie aan de buis te kluisteren. Bovendien komen chefs als Alain Caron (Café Caron) en Leon Mazairac (Podium onder de Dom) voorbij, die de mooiste gerechten maken met producten die ze tegenkomen.

Keuringsdienst van Waarde

Waar zouden we als bewuste consumenten zijn zónder Keuringsdienst van Waarde? Zij vragen door naar de herkomst van de producten die je in de supermarkt vindt. Hoe het kan dat verse tonijn zo mooi rood blijft bijvoorbeeld. En waarom granaatappelpitjes goedkoper zijn dan een hele granaatappel, die je nog zelf moet pellen (en dat is een wérk…!).

Gort over de grens

Zeg je wijn, dan zeg je Ilja Gort. Nederlands leukste wijnkenner (op onze eigen Mr. Vino na natuurlijk…) kun je uittekenen met de zwarte baret en grijze snor. In zijn nieuwe programma Gort over de grens gaat hij in Italië op zoek naar La Dolce Vita en alle bijpassende wijnen en spijzen.

culinaire programma's / Gort over de grens
Bron: Gort over de grens

Leven in de brouwerij

Acteur Patrick Stoof is een échte bierliefhebber en wil zijn passie overbrengen op mede-acteur Kasper van Kooten. In het programma Leven in de brouwerij reizen ze langs allerlei brouwerijen in Nederland en ontdekken ze de lekkerste biertjes.

Op zoek naar de granaatappel

Nadia Zerouali en Merijn Tol delen altijd de lekkerste recepten uit de keuken van het Midden Oosten. In het programma Op zoek naar de granaatappel voert hun ontdekkingstocht langs zes powervrouwen in het Midden Oosten, die druk als ze zijn toch elke dag achter de pannen staan.

Koken met Van Boven

Tot het nieuwe seizoen weer van start gaat (op 4 september: mark your calendars!) kun je je naar hartelust (en naar eetlust…) vermaken met alle oude afleveringen van Koken met Van Boven. Yvette duikt de keuken in met verse producten die ze onderweg tegenkomt, zoals honing, scheermessen, bok en makreel.

Koken met Van Boven
Bron: VPRO

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.