De lekkerste warme cocktails voor in de winter

Culy 12 dec 2014 Drinken

In de winter kruipen we graag op de bank met een kruidige warme drank of cocktail. Denk aan: whiskey, rum en combinaties van kaneel, sinaasappel en kruidnagel. Of een warme choco met een tik (een stiekem scheutje booze)! Dit zijn onze favorieten.

Hot Toddy
Een Hot Toddy kent verschillende bereidingen. Wel wordt -ie altijd gemaakt met whiskey, kokend water, suiker en specerijen. Zo lekker!

In Schotland serveren ze de Hot Toddy vaak met een schijfje citroen, honing en kruidnagel. De Ierse versie wordt met Ierse whiskey gemaakt en gezoet met bruine suiker. Kijk hier voor een recept met Bourbon-whiskey.

Glögg
Glögg is de Scandinavische variant van Glühwein. Het wordt gemaakt van rode wijn, suiker en kruiden als kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en sinaasappel. Soms wordt er ook nog een sterke drank als wodka of brandewijn aan toegevoegd. Voor wat extra comfort in de kou…

Glögg wordt vaak geserveerd met rozijnen, geblancheerde amandelen of gemberkoekjes. Kijk hier voor een lekker recept.

Hot Buttered Rum
Hot Buttered Rum is misschien wel de ultieme wintercocktail. Gemaakt met – ja, echt – gesmolten boter, bruine suiker, rum en kruiden als kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

Grog
Grog is een cocktail van rum (soms cognac) en water en wordt op smaak gemaakt met limoensap, kaneel en sinaasappel. Maar zoals bij de meeste cocktails geldt: er bestaan uiteenlopende recepten. Kijk hier voor een lekkere variant. Ook nog eens heel makkelijk te maken! En ideaal als je flinke keelpijn hebt; vroeger werd grog vaak gedronken om griepklachten te verminderen.

Warme chocolademelk met een tik
Aan warme chocolademelk kan je heel goed een shot rum, whiskey of cognac toevoegen. Wij vonden een fijn recept met whiskey.

Mulled cider
Mulled cider is opgewarmde appelcider, gecombineerd met kruiden als kaneel, sinaasappelschil, nootmuskaat en kruidnagel. Kijk hier voor een recept van Jamie Oliver. Een aanrader!

Reageer op artikel:
De lekkerste warme cocktails voor in de winter
Sluiten