Culy Homemade: zelfgemaakt chai extract (voor chai tea latte)

Dit gaat je favoriete recept worden voor alle koude herfst- en winterdagen. Hiermee maak je namelijk een flesje vol chai extract (of chai concentraat, zo u wil). Schenk een laagje in een grote mok, warm het op en vul aan met gekookt water of melkschuim.

Met dit chai extract maak je zelf de lekkerste chai latte. Bovendien is het een klusje van het formaat peuleschil: alle ingrediënten moeten in totaal een kwartiertje trekken op het fornuis. En de bonus: je huis gaat er heerlijk van geuren naar kardemom, kaneel, kruidnagel en al die andere exotische kruiden.

Zo maak je zelfgemaakt chai extract

Doe alle hele kruiden (behalve de gember en vanille) in een vijzel en kneus ze tot hun geuren vrijkomen.

Zet een steelpannetje klaar en vul met de kruiden, de gember (mag ongeschild!), het merg van het vanillestokje (de lege peul mag er ook bij, of stop die in een pot suiker voor zelfgemaakte vanillesuiker) en het water.

Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.

Hang daarna de zakjes zwarte thee in het pannetje en laat 5 minuten trekken, terwijl je het vuur aanlaat.

Haal de theezakjes uit de pan, zeef de inhoud en giet over in een schoon flesje. Je zelfgemaakte chai extract blijft ongeveer een week goed.

Wil je er een verrukkelijke chai latte mee maken, houd dan de verhoudingen 1:1 aan. Giet wat chai extract in een mok, warm die op in de magnetron en vul aan met warme melk (tip: heb je een melkopschuimer, gebruik die dan). Maak eventueel af met een kaneelstokje en steranijs. Ook lekker met een beetje honing.

chai latte

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zelfgemaakt chai extract (voor chai tea latte)
Sluiten