Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze briljante manier om een pak spaghetti te openen zagen wij niet aankomen

De Italianen en hun culinaire regeltjes: wij vinden het fantastisch. Welke pasta bij welke saus hoort (”Je gaat toch geen carbonara maken zonder spaghetti?”), hoe beetgaar de risotto moet zijn (meer al dente dan je zou denken) of hoe cappuccino’s alleen vóór 11 uur ‘s ochtends genuttigd mogen worden. Zélfs het openen van een pak spaghetti kent zo zijn handleiding, zo blijkt.

Althans, dat is wat een Italiaanse nonna aan TheKitchn vertelt. Maar als er iets is waar wij blindelings op vertrouwen, dan is het wel ‘t culinaire advies van Italiaanse oma’s. Kortom: we spitsen onze oren.

Nooit meer dikke klonten kaas in je pasta dankzij deze tips

Een pak spaghetti openen

Volgens nonna Elda Cooks (die tevens haar eigen TikTok-kanaal heeft, hoe leuk) is er een belangrijke regel: een pak spaghetti open je nóóit met een schaar.

Nou, die zagen we even niet aankomen. Hoe dan wel? Gewoon, door het pak spaghetti verticaal te houden en het een flinke mep te geven op je aanrecht: BAM. Door de kracht die je uitoefent, zal het pak spaghetti spontaan openen en komt de pasta vanzelf tevoorschijn.

Scoren bij Elda

De voordelen? Je hoeft niet de moeite te nemen om die keukenschaar te zoeken. Ook handig: het pak spaghetti zal automatisch gelijkmatig openen. Je voelt je er bovendien meteen een stuk Italiaanser door, wel zo fijn.

En bovenal: je scoort punten bij Elda. Als dat geen #goals zijn, dan weten wij het ook niet meer.

Bewijs dat dit trucje echt werkt? Aanschouw het met eigen ogen in onderstaande video:

@nonna.elda.cooks

SPAGHETTI #Nonna #Italianfood #italiancanadian #nonnacooks #Toronto #cook #spaghetti #pastatiktok #pasta #learntocook #simplerecipes #food #italians

♬ original sound – Elda

De lekkerste recepten met spaghetti:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.