Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 24 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: dronken spaghetti met rode wijn, Pecorino en basilicum

Pasta koken in rode wijn: wát een slim idee van de Italianen. In Toscane is dat blijkbaar een gebruikelijke methode. Zo’n ‘dronken spaghetti’ lijkt misschien eenvoudig, maar laat je niet misleiden door de eenvoud van het gerecht: de smaken zijn ronduit onovertrefbaar.

Welke rode wijn je hier kiest is niet zo van belang. Uiteraard geldt wel: hoe lekkerder de rode wijn, hoe lekkerder de pasta. Maar de dronken spaghetti is ook een erg slimme manier om restjes rode wijn mee op te maken. Sowieso is het gewoon heel slim om dit gerecht te maken, het is verbazingwekkend lekker. Gegarandeerd.

En oh ja: mogelijk denk je tijdens het recept: klópt dit wel? Wij kunnen je gelukkig geruststellen: ja, ja en ja. Gewoon maken.

dronken spaghetti met rode wijn, Pecorino en basilicum
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dronken spaghetti met rode wijn, Pecorino en basilicum

Breng een grote kookpan met water aan de kook en zout het water totdat het een aangenaam zoutje heeft (proef!), met de intensiteit van zeewater. Kijk wat op de verpakking staat voor de al dente kooktijd van de pasta en trek daar nog 2 minuten vanaf. De pasta zal later nog verder koken in de rode wijn, dus hij mag nog niet helemaal gaar zijn. Giet de pasta af maar bewaar een beetje van het kookvocht.

Verwarm in een pan de olijfolie op een laag tot medium vuur. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en roer 1 minuut, tot de knoflook lekker begint te ruiken. Schenk de wijn in de pan en roer.

Voeg de afgegoten pasta toe aan de pan met wijn en verwarm op medium vuur. Breng aan de kook en roer af en toe. De pasta is klaar wanneer hij het meeste van de wijn heeft geabsorbeerd.

Haal de pan van het vuur en roer er de Pecorino en een eetlepel van het pastawater door. Proef en breng op smaak met zout en peper. Proef en kruid nog wat bij waar je wil. Serveer de dronken spaghetti met een paar blaadjes verse basilicum en rasp er nog wat extra Pecorino over.

dronken spaghetti met rode wijn, Pecorino en basilicum
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

OMG: deze Italiaanse kaasmaker maakt ‘dronken’ kaas

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.