Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Kooktips 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Overgebleven hamburgers opwarmen? Dit is de állerbeste manier

Het gebeurt ons nog weleens dat we iets te enthousiast hamburgers hebben gebakken (of hebben laten thuisbezorgen) en wat kliekjes overhouden. Nooit een ramp, immers: de volgende dag zijn die burgers minstens zo lekker… toch? Ja, mits je weet hoe je overgebleven hamburgers fatsoenlijk moet opwarmen. Wij ontdekten de ultieme methode.

Je hamburgers opnieuw opwarmen doe je namelijk het allerbeste in… een airfryer!

Beter dan de oven of koekenpan

In een koekenpan, op de grill of in de oven worden ze algauw te droog, om van de magnetron maar niet te spreken. Zeker zo’n lekkere smashburger – een flinterdun exemplaar met een juicy binnenkant en knapperige randjes – wil je niet aan zo’n behandeling onderwerpen. Maar wat blijkt: de airfryer biedt (weer eens) uitkomst.

Let op: bereid deze dingen niet in de airfryer (en dit juist wel!)

Hamburgers opwarmen in de airfryer

We hebben het uitgeprobeerd met een restant van onze smashburgers en waren dik onder de indruk van het eindresultaat. De airfryer is in een mum van tijd warm (voorverwarmen hoeft niet bij deze methode) en je hebt ook geen last van kookgeuren.

Maar het allerbelangrijkste: de burgers bleven sappig, de randjes werden opnieuw knapperig en de burger was door en door heel goed warm (indrukwekkend warm zelfs). Beter wordt het niet, aan het burgerfront.

Smashburger
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

De methode

Zo doe je het: verwarm je airfryer op 175 tot 200 graden. Haal het broodje uit elkaar (bewaar het) en schraap eventuele toppings en sauzen zo veel mogelijk van de hamburgerschijven af. Leg de hamburgerschijven naast elkaar in het mandje van de airfryer (niet stapelen, verwarm ze dan liever in meerdere porties). Verwarm de burgers 3 tot 5 minuten aan de ene kant, draai ze om en verwarm ze daarna net zo lang aan de andere kant.

Zet ze daarna weer in elkaar met het broodje, sauzen en toppings naar keuze. Natuurlijk zijn je overgebleven hamburgers nog lekkerder als je de verse toppings zoals sla, tomaat en augurk ook even ververst…

Onze beste hamburgerrecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.