Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 9 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

7 x lekkere (en exotische!) recepten met garnalen

Onze Noordzeegarnalen hebben misschien niet het meest exotische imago, toch zijn ze de ideale kandidaat voor bijzondere gerechten uit exotische keukens. In een Vietnamese pannenkoek, door een Thaise kokossoep of in een spannende ceviche: you name it, they rock it. Hieronder alvast een toffe selectie van recepten met garnalen.

7 x recepten met garnalen

1. Knapperige Vietnamese pannenkoek met garnalen

Ben jij al vertrouwd met Vietnamese pannenkoeken? Dit toffe gerechtje is een ware smaakbom en valt so-wie-so in de smaak bij je gasten. Het eten van deze pannenkoeken is echt een feestje: je scheurt (of snijdt) de pannenkoek in stukken en wikkelt die in knapperige sla met verse kruiden en groenten. En dan maar dippen in de nuoc cham-saus. Zó lekker!

> Recept: Knapperige Vietnamese pannenkoek met garnalen (Banh Xeo)

Vietnamese pannenkoek recept: Banh Xeo weekmenu
Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy

2. Poké bowl met kokosgarnalen, hazelnoot en chili-mayo

We <3 poké bowls. En al zeker als er krokante kokosgarnalen, crunchy hazelnoten en warme chili-mayo aan te pas komen. Zo mogelijk de lekkerste poké bowl die je in tijden zal proeven, je bent gewaarschuwd.

> Recept: Culy Homemade: poké bowl met kokosgarnalen, hazelnoot en chili-mayo

Poke bowl met kokosgarnalen
Nancy van Batenburg voor Culy

3. Thaise tom yam soep met zoete aardappel en garnalen

Krijgen we ooit genoeg van de Thaise keuken? Wellicht niet. Gerechten als deze tom yam soep met aardappel en garnaal mogen dan ook wekelijks bij ons op het menu.

> Recept: Thaise tom yam soep met zoete aardappel en garnalen

Thaise-tom-yam-soep met zoete aardappel en garnalen1
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. Garnalen ceviche met popcorn

Ceviche wordt vaak geserveerd met choclo, een soort van dikke, witte maïskorrels. Kan je dat niet zo snel vinden, maak dan eens deze ceviche variant met garnalen en gezouten popcorn. Die extra crunch is nét wat het gerecht nodig heeft.

> Recept: Culy Homemade: garnalen ceviche met popcorn

garnalen ceviche

5. Frittata met citroen, garnalen en doperwten

Weet je wat heerlijk is? Een frittata met doperwten en citroen. En weet je wat nóg heerlijker is? Een frittata met doperwten, citroen en garnalen. No words needed. Behalve dan dat dit het comfort food is dat je vanavond op je bord wil.

> Recept: Frittata met citroen, garnalen en doperwten

6. Summer rolls met garnalen

Ok oké, het is misschien nogal optimistisch om summer rolls te gaan serveren in tijden van stortbuien en windhozen, maar écht lekker eten kan een heel jaar door op tafel. En dat is zeker het geval voor deze summer rolls met garnaal en munt. Overigens ook heel tof als voorgerecht of als hapje bij de borrel.

> Recept: Summer rolls met garnalen van Chrissy Teigen

Cravings

7. Maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maïskolven

Toen we eenmaal doorhadden hoe tof het is om slabladeren te grillen, konden we ons enthousiasme maar moeilijk wegstoppen. We maakten er bijvoorbeeld deze maaltijdsalade mee, met stukken geroosterde maïs en… garnalen. Salades saai? Heus niet.

> Recept: Culy Homemade: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven

Maaltijdsalade met gegrilde sla en garnalen

Wil je toch nog net iets anders? Dan schreven we eerder nog een stukje over 5 manieren waarop je garnalen nét even anders kan bereiden. Als daar niets tussen zit, weten wij het ook niet meer.

Meer seafood

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.