Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 24 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Alcoholvrije cocktail met miso(!), karamel en pruim van Seedlip

Er kunnen talloze redenen zijn dat je geen alcohol wilt drinken. Omdat je je er niet comfortabel bij voelt, omdat je de bob bent, omdat je kindjes wilt of gaat krijgen. Maar whatever the reason may be, geen alcohol drinken betekent niet dat je ook aan een blikje cola of fanta staat te zippen. Integendeel! Alcoholvrije cocktails zijn in opmars en deze cocktail met miso en Seedlip is een ideaal voorbeeld .

Seedlip ken je misschien als ‘de eerste alcoholvrije en gedestilleerde sterke drank’, of gewoonweg omdat de flessen zo mooi zijn. Om de winter (en feestdagen) alcoholvrij door te komen, hebben ze een reeks nieuwe cocktail-recepten gelanceerd. Dit is het recept voor een cocktail met miso(!) en pruim.

Met miso?

Yep, met miso. Het klinkt misschien een beetje gek (want dat doe je toch door soep en hartige gerechten, zoals door je pasta of spinazie), maar ook door je cocktail doet de pasta het goed. En wel op deze manier.

recepten met pruimen cocktail seedlip alcoholvrij
Bron: Seedlip

Ook leuk: Zo kun je miso zelf maken

Zo maak je de alcoholvrije miso-cocktail

Je start met het maken van de miso-karamel-pruimenpasta. Doe dit een paar dagen van tevoren.

Je maak de pasta door de witte miso samen met het vruchtvlees van de pruim en de karamel te mengen in een steelpannetje.

Laat het voorzichtig op het vuur verwarmen. Zeef het vervolgens goed door, stop het in een flesje of potje en zet het voor een paar dagen koud.

Vervolgens ga je door met het maken van de cocktail. Meng de Seedlip Grove 42 met de pasta. Roer goed door en zeef.

Doe de koude gemberkombucha door de gezeefde drank. Garneer met een stukje pruim.

Andere alcoholvrije cocktails