Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo kun je burrata óók gebruiken

Burrata is life. Dat statement durven we wel met zekerheid maken, want wie lust deze romige parel uit Italië nou níét? Om de liefde voor het ingrediënt nog wat aan te wakkeren geven we tips om burrata te gebruiken op manieren waar je zelf misschien niet zo gauw aan denkt.

Burrata-verslaafd? 12 x onze favoriete recepten met de romige parel uit Italië

Zo kun je burrata óók gebruiken

1. Maak er stracciatella van

Yvette van Boven tipt in Home Made Basics hoe je burrata kunt transformeren in stracciatella. Dat is knetterverse kaas zonder vorm of korst, maar met heel fijn gehakte stukjes wrongel erdoor. Door 1 bol burrata te mengen met 2 eetlepels karnemelk en 50 ml slagroom en een snuf zeezout neigt het qua smaak en textuur dus meer naar stracciatella. Heerlijk is dat, bijvoorbeeld als dip bij gegrilde groenten, pastasaus of op flatbread.

2. Frituur je burrata in een knapperig korstje

Ooit al eens burrata gepaneerd in een jasje van panko om te frituren? Nee? Doen! Toegegeven: het heeft iets decadents. Maar soms moet dat. “Je moet toch een beetje door het leven kunnen glijden?”, zou Lekker Fred zeggen.

krokant gebakken burrata
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

3. Gebruik burrata in desserts

Chefs weten al veel langer hoe goed burrata zich leent voor desserts. De kaas doet perfect dienst als romige basis voor bijvoorbeeld gegrild fruit en merengue. Ook een goed idee: maak er ijs van.

Dit wil je proeven: burrata-ijs met balsamico-caramel

4. Gebruik het in de plaats van feta bij de TikTok pasta

Ken je ‘m nog, die pasta die haast ontplofte op TikTok? In het basisrecept wordt die gemaakt met feta, die als een romig goedje door de pasta wordt geroerd. Dat principe kun je natuurlijk ook goed toepassen met burrata, al helemaal als je de smaak van feta wat te scherp vindt. Hoe lekker klinkt dát?

Culy Homemade: snelle pasta met gebakken feta uit de oven (TikTok hack)

Pasta met gebakken feta TikTok hack
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.