Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 11 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x gerechten binnen 20 minuten op tafel

Elke dag bedenken wat er gegeten moet worden, is soms lastig. Om ervoor te zorgen dat je niet iedere week dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten staat in teken van gerechten die we in een handomdraai op tafel kunnen zetten, om snel weer te genieten van vrienden, het mooie weer en misschien een beetje voetbal (voor de liefhebbers).

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Deze biefstuk met broccoli en noodles is dé uitkomst voor een gezonde en snelle maandagavond maaltijd. Naast deze op zichzelf staande fantastische ingrediënten komen er een paar smaakmakers van jewelste bij. Let op: die moet je wel even later marineren. Maar daar heb je op zondagavond genoeg ruimte voor!

snelle noodles met broccoli en biefstukreepjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle noodles met broccoli en biefstukreepjes

Dinsdag

Deze pasta is sneller dan snel. Binnen 15 minuten kun je deze op tafel hebben (als je stiekem het water alvast kookt). Supersnel genieten van smaken die beter bij elkaar passen dan een potje op een deksel. Spinazie, zalm en kruidenkaas. I rest my case. 

Pasta met spinazie kruidenkaas en zalm
Bron: Culy.nl

> Naar recept: Culy Homemade: snelle pasta met spinazie, zalm en kruidenkaas

Woensdag

Deze pasta is zo makkelijk en lekker dat hij voortaan iedere woensdag op tafel komt. Pasta, tomaat, pistachenoten en goede kaas. Deze moet je in de tuin, balkon, park of minstens voor een open raam eten. Laat de zon maar komen!

Zomer pasta recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: ons favoriete recept voor pasta in de zomer

Donderdag

Deze wortelsoep met munt en dukkah past bijzonder mooi bij deze dag. Zomerse smaken, fris en een knappertje. Overheerlijk erbij is zelfgebakken naanbrood, wat je eventueel ook kant en klaar kunt kopen. Deze kan je goed gebruiken als bodem voor een wedstrijd van Nederland die op het programma staat. En de kleur, die was per ongeluk goed…

Snelle wortelsoep met munt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: snelle wortelsoep met munt en dukkah

Vrijdag

Vrijdag is gemaksdag, of eigenlijk in deze week, de niet zo gezond dag. Deze mitraillette, een soort Belgische kapsalon op een broodje, was zo populair op Culy, dat hij zeker onderdeel moet zijn van dit weekmenu. Want, je raadt het al: binnen 20 minuten op tafel!

mitraillette
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: mitraillette (broodje shoarma met friet en groente) 

Zaterdag

Quesadilla’s zijn het Mexicaanse equivalent van de Nederlandse tosti en zijn heerlijk en snel op tafel gezet na een drukke dag. Ze zijn goed te vullen met allerlei lekkernijen, zoals we hier doen met zoete aardappel (en dat binnen 15 minuten, ja dat kan!), chorizo en – hoe kan het ook anders – kaas.

Quesadillas met zoete aardappel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Deze kip in Aziatische biersaus is bedacht als bijgerecht, maar past ook heel goed als hapje tijdens een gezellige borrel of voetbalwedstrijd. Je zou de kippendijen zelfs op een stokje kunnen prikken, zodat ze nog gemakkelijker weghappen.

Snelle kip in biersaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: hele snelle kip in biersaus met gember en koriander

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.