Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Beperkt in tijd? Deze noodlejars zijn dé oplossing voor drukke dagen

Zijn we fan van mealpreppen? Niet perse. Wij zijn vooral fan van lekker eten en genieten van koken. Maar áls we dan een razend drukke week hebben en genoodzaakt zijn om vooruit te koken, dan zijn deze instant noodle jars een geweldige optie.

En hoe kan het ook anders: het idee is afkomstig van de briljante Nadiya Hussain.

Over Nadiya

Ken je Nadiya Hussain? De Britse cooking queen werd bekend door haar deelname aan The Great British Bake Off, die ze glansrijk won. Het seizoen na haar overwinning werd Nadiya jurylid in de junior-serie van het programma en in de jaren daarna schreef ze het ene kookboek na het andere.

Op de koop toe kreeg ze ook nog eens haar eigen Netflixseries, waaronder Nadiya’s Time to Eat. In deze serie tipt Nadiya hoe je in een drukbezet gezinsleven toch tijd kunt vinden om lekker, gezond eten op tafel te zetten. Een tip die we daaruit hebben onthouden zijn Nadiya’s instant noodle jars. Van alle mealpreptips die we al hebben gelezen, is dit misschien wel de allerleukste.

Instant noodle jars van Nadiya

De kruidenpasta

Hoe werkt het? Het uitgangspunt is dat je een huisgemaakte kruidenpasta (met smaakmakers als chilipasta, sojasaus en knoflook) maakt. Het recept daarvoor vind je hier. Deze kruidenpasta blijft 2 maanden goed in de koelkast. Lees: hier kun je de komende tijd nog héél veel noodle jars mee bereiden.

De instant noodle jars preppen:

Wat heb je verder nodig om zo’n noodle jar te bereiden?

En zo ga je aan de slag:

Vul de weckpot met een eetlepel kruidenpasta en schik de noodles daar bovenop. Vul de pot vervolgens aan met ingrediënten die je lekker vindt bij noodles. Hier kun je perfect restjes mee opmaken. Qua groenten kun je bijvoorbeeld denken aan broccoliroosjes, babymais of fijne reepjes kool. Qua vlees kun je restjes kip en rundvlees op maken en denk ook aan ingrediënten als een hardgekookt eitje, norireepjes of paddenstoelen.

De noodle jars bewaren en opeten

Afhankelijk van de ingrediënten kun je de noodle jars tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Wil je ze opeten? Het enige wat je hoeft te doen is water koken en dit toevoegen aan de weckpot. 2 minuten wachten tot de noodles gaar zijn, alles goed doorroeren en… Time to Eat!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.