Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 5 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

En Het Gouden Kookboek 2020 gaat naar… Home Made Basics!

Home Made Basics, dat toffe kookboek van Yvette van Boven, wint Het Gouden Kookboek 2020. Dit is de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. Goeie keuze, jury!

We zitten middenin de Kookboekenweek en dat levert ieder jaar een spannend moment op voor alle kookboekenschrijvers van het afgelopen jaar.

Tijdens de Kookboekenweek wordt namelijk Het Gouden Kookboek uitgereikt. Inmiddels is bekend dat Yvette van Boven met haar kookboek Home Made Basics in de prijzen valt. Gefeliciteerd, Yvette!

Home Made Basics

Home Made Basics is inderdaad een héérlijke boek van Yvette, zoals we dat van haar gewend zijn. In Home Made Basics leert Yvette je hoe je álles zelf maakt. Yep, álles. Van verse tortilla’s tot zelfgemaakte gnocchi. Moeilijk? Yvette belooft van niet. Dit boek is voor iedereen.

Eerder dit jaar mochten we op Culy al wat recepten uit haar kookboek delen. Deze broccoli-spinaziesoep met avocado bijvoorbeeld. Of deze salade met verse pruimen, venkel, wilde kruiden en mozzarella. Jep, zélfs het recept voor huisgemaakte hondenkoekjes die ze voor haar hond Hughie maakt. Kortom: stuk voor stuk gouden recepten.

Het Gouden Kookboek 2020

De jury beargumenteert hun keuze: “Dit boek straalt Yvette op haar best uit – samen met haar man Oof Verschuren. Home Made Basics is een kookboek dat van zelf koken een feestje maakt. Het is liefde voor lekker en goed eten.

Dit is het kookboek dat je ook aan je kinderen wilt geven als ze het huis uitgaan. Hier wil je de dag, de maand, het hele jaar mee door.”

Home Made Basics - Yvette van Boven

Home Made Basics van Yvette van Boven (uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) is te koop voor € 39,99. 

Meer over kookboeken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.