Vegan glutenvrije pancakes

Culy 21 okt 2017 Recepten

Deze vegan glutenvrije pancakes van uberfoodie Wai seu Chan zijn dus volledig plantaardig én bevatten geen gluten. Perfect voor wanneer je geen zuivel of gluten mag, kan of wil eten.

Meng in een kom de banaan, chiazaadjes, olie en melk tot een homogeen geheel. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toe. Het beslag mag een beetje aan de dikke kant zijn, maar niet té dik; ongeveer even dik als cakebeslag. Als je denkt dat het beslag toch te dik is, voeg er dan nog wat melk aan toe. En als het te dun is, voeg je een een halve tot een hele lepel bloem toe.

In een klein schaaltje doe je de baking soda en azijn bij elkaar. Roer het even door tot het bruist. Gooi het daarna bij je beslag, meng het goed door en laat het een minuut of twee even staan.

Verhit ondertussen een koekenpan met olie. Als de olie warm genoeg is, doe er dan een eetlepel beslag in. Dat hoeft niet mooi rond te zijn! Herhaal dit tot je 4 kleine pannenkoekjes hebt. Als de onderkant goudbruin is en de bovenkant een beetje droog, keer ze dan voorzichtig om. Bak ze nog 2 tot 3 minuten en haal ze dan uit de pan. Herhaal dit tot je beslag op is.

Serveer de vegan glutenvrije pancakes met vers fruit, stroop (of honing voor de niet-vegans), cacao nibs of andere toppings naar keuze.

Vegan glutenvrije pancakes

 

Voor 10 kleine pancakes:

  • 175 gram banaan (geprakt)
  • 1 eetlepel chiazaadjes
  • 1 1/2 eetlepel neutrale plantaardige olie
  • 50 ml plantaardige melk of water
  • 5 eetlepels boekweitmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 eetlepel azijn
Reageer op artikel:
Vegan glutenvrije pancakes
Sluiten