Culy
Culy Inspiratie 15 feb 2017

Heerlijk: 3 x genieten van naanbrood

We zijn dol op naanbrood, het Indiase platbrood wat op 1001 manieren gebruikt kan worden. De fluffy textuur en de krokante buitenkant maken het de perfecte basis voor een gerecht. Wij geven drie suggesties!

Naanbrood koop je kant-en-klaar in de (buitenlandse) supermarkt en is ontzettend makkelijk thuis op te warmen. Dat doe je zo: besprenkel de naan licht met water. Leg in een loeihete grillpan, ongeveer 1 minuut per kant. Of warm de naan op in de oven: 4-5 minuten op 200 graden.

Maak er een tosti van

Een tosti kun je van saai wit casinobrood maken, maar van naan wordt het meteen een stuk spannender. Beleg het brood met typisch Indiase ingrediënten, zoals paneer, ui, aubergine en currysaus. Ook dit recept voor een naan-tosti met kip is ontzettend lekker.

DSC_0851

Serveer het bij dhal

Een echt Indiaas gerecht is dhal, een linzenstoof boordevol smaak. Deze versie met kleurrijke wortels en tofu is niet moeilijk om te maken en gaat perfect samen met een stuk warm naanbrood.

Culy homemade dhal

Maak een naanpizza

Een geweldig idee dat al eventjes rondsuist op internet: een pizza maken met een bodem van naan. Na de tortizza is dit natuurlijk ook iets wat we zeker uit willen proberen.

Besmeer het ongebakken naanbrood met een lekkere saus, bijvoorbeeld tomatensaus, of met ricotta of tzatziki. Beleg met lekkere groenten, zoals aubergine, courgette en paprika. En dan afbakken maar!

Op de site van De Groene Meisjes vonden we een lekker naanpizza recept. Ook Nigella Lawson maakte een awesome naanpizza.

Pizza with red bell pepper, onion and chicken meat

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Heerlijk: 3 x genieten van naanbrood
Sluiten