Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 18 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt… het duurzame proefpakket van Wild van Wild

Waarom eten we eigenlijk niet zo vaak wild? Misschien omdat het niet helemaal in ons systeem zit: in de supermarkt en zelfs bij de slager is het aanbod aan wildproducten bizar laag. Terwijl wild nog altijd het duurzaamste stukje vlees is. Gelukkig is er Wild van Wild: een leverancier van de mooiste worsten, hertenbiefstukjes, paté, rillettes en meer lekkers. Zij leveren nu bij je thuis.

Waarom wild?

Je hoeft niet per se wild van wild te zijn om wild te worden van het proefpakket van Wild van Wild (ja, wij moeten zelf ook even bijkomen van deze zin). Natuurlijk: voor wildliefhebbers is dit pakket een huzarenstukje tot en met. Maar ook voor mensen die misschien niet zo vaak hert, wild zwijn en eend eten is dit pakket verrassend veelzijdig, leuk om te ontdekken en ontzéttend smakelijk.

Aan wild vlees zit meer smaak dan aan je gemiddelde biefstuk, maar de misvatting dat wild altijd een sterke, uitgesproken smaak zou hebben, gaat hier niet op. Het zijn allemaal heerlijke, toegankelijke producten van topkwaliteit die we in de box terugvinden.

Wild van Wild boodschappenpakket
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wat zit er in die box?

En veel ook: van pastrami van Schipholgans tot aan paté van wild zwijn met cognac, wild zwijn worsten met IJbier (van Brouwerij ‘t IJ), grillworst die je nog even door de bijgeleverde specerijen moet rollen om ‘m af te bakken tot iets waarvan je huis heerlijk gaat ruiken… en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Gedroogde worsten van wilde gans met koriander en venkel of van edelhert met chili, wild zwijn rookworst en merquez van ree. Wat een feest om eens een keer stukjes vlees in huis te hebben waar anders praktisch niet aan te komen is! En om erover na te denken wat we er allemaal mee gaan maken… wild hotdogs, heerlijke broodjes pastrami of een lekker zomerstamppotje bijvoorbeeld.

Wild van Wild pakket
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Het duurzaamste stukje vlees

Goed, dat er genoeg lekkers in die proefbox zit, is dus duidelijk. Maar we willen ook nog even benadrukken hoe goed het is om – als je dan toch vlees eet – eens wat vaker voor een stukje wild te gaan. Het is namelijk het meest duurzame stukje vlees. En dat legt Wild van Wild ook nog heel mooi uit op haar website.

“Zo min mogelijk belasting op de natuur, maar nog wel lekker vlees kunnen eten is wat wij als missie in ons bedrijf en zelfs ons leven zien. En daarbij hoort ook mate, dus minder consumptie van vlees, maar dan wel het beste en meest voedzame wat er te krijgen is. Met meer bewustzijn, begrip en respect genieten van hetgeen de natuur ons te bieden heeft.”

We spreken Wild van Wild-eigenaar Klaas aan de telefoon als hij vertelt dat ze naast die duurzaamheid toch ook vooral smaak heel erg belangrijk vinden. Klaas: “Je kunt wel wild aanbieden omdat het duurzaam is, maar als de smaak er dan bij achterblijft, ben je nergens. Met onze horeca-achtergrond weten we als geen ander hoe belangrijk dat is.”

> Must-read: Van geitenbok tot stadsduif: waarom eten we dit niet?

Wild van Wild proefpakket
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Ideaal voor thuisblijvers

Klaas legt ook uit dat ze het bedrijf al negen jaar runnen. Dat ging zelfs zó hard, dat de eigenaren twee jaar besloten om hun vaste banen op te zeggen en er vol voor te gaan. Ze leverden exclusief aan de horeca.

En je voelt ‘m al aankomen… dat is nu natuurlijk niet meer, want alle horeca is noodgedwongen gesloten. Daarom heeft hij binnen een week een webshop gebouwd waar consumenten nu ook diverse goed verzorgde wildpakketten kunnen bestellen. In heel Nederland worden de pakketten aan huis bezorgd. Prachtig en goed gekoeld verpakt en met een fantastisch assortiment aan vleessoorten. Om thuis je hele vriezer mee vol te stouwen.

Wij zeggen: als je dan toch binnen moet blijven, maak er dan het beste van. Stook de barbecue op. Doe je boodschappen zoveel mogelijk bij lokale ondernemers en producenten (zoals Wild van Wild) en laat ze lekker thuis bezorgen. Vul je vriezer ermee en je zit voorlopig helemaal goed…

Alle producten zijn los te bestellen in de webshop, maar er zijn ook pakketten, zoals het BBQ pakket of het borrel pakket (leuk cadeautje!). Kijk voor meer info in de webshop van Wild van Wild. 

Meer over wild:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.