Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Kooktips 9 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Handig: beurre noisette maken in de magnetron

Er zijn een paar dingen die we écht onweerstaanbaar vinden bij Culy: bacon, pasta, salted caramel en… beurre noisette. Nu is beurre noisette maken gelukkig helemaal niet zo moeilijk. Maar het wordt al helemaal doodeenvoudig met de hulp van je magnetron.

Beurre noisette maken in de magnetron

Beurre noisette maken kan iedereen. Je moet alleen doorgaans wél even je snufferd op die pan gericht houden (en je dus niet ondertussen laten afleiden door je telefoon). Je laat de boter net zolang verwarmen tot de eiwitten bruinen en de boter een verslavend lekkere, nootachtige smaak krijgt.

Dat is vooral een kwestie van voortdurend roeren en als de boter nét nog niet de juiste kleur bruin heeft, de boter bliksemsnel overgieten in een schaaltje. Opletten geblazen dus. Maar het hóéft helemaal niet zo’n benauwd gebeuren te zijn. Laat je magnetron het klusje klaren!

gnocchi met patinaak en beurre noisette
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Hoe werkt het?

Doe de boter in een magnetron bestendige schaal. Leg er een vel bakpapier bovenop en tot slot een magnetron bestendig bord. Het bord werkt als een deksel.

Zet de magnetron op vol vermogen en laat de boter in 5 tot 7 minuten transformeren tot bruine boter. Check om de minuut even of de boter al de juiste kleur en geur heeft.

Daarna kun je er natuurlijk allerlei lekkers mee maken. Van homemade tortellini tot aan snelle gnocchi en van coquilles tot aan botercake met beurre noisette-frosting. Ooh la la…

Meer recepten met beurre noisette:

 

Beurre noisette cake makkelijke cake recepten lekkere cake recepten
Bron: Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.