Zo bak je coquilles perfect

Culy 6 nov 2013 Inspiratie

Coquilles zijn een van onze favoriete zeevruchten. Je komt ze ook wel tegen als sint-jakobsschelpen, Coquille Saint Jacques of scallops. Maar hoe bak je deze kleine traktaties nu het beste?

Stap 1
Koop de coquilles los uit de schelp en schoongemaakt. Je kunt dit ook zelf doen, lees hier hoe. Zorg dan wel dat je ze nog even goed afspoelt voordat je begint!

coquilles stock3

Stap 2
Leg de coquilles op een schone keukendoek of keukenpapier en dep ze voorzichtig droog.

Stap 3
Zet een koekenpan op het vuur met een scheut olijfolie en een klontje boter. Laat dit op medium-hoog vuur verhitten. Zodra het heet is (de boter mag niet verbranden!) leg je de coquilles in de pan. Je kunt ze ook droog bakken, maar wij vinden dit persoonlijk een stuk minder lekker.

Stap 4
Zet het vuur op hoog. De lekkerste coquilles zijn nog een beetje rauw van binnen. Bak ze daarom niet langer dan anderhalf tot twee minuten per kant.

coquilles stock5

Stap 5
Serveer met je gewenste bijgerechten. Onze favoriete recepten:

Coquilles in ham met doperwtenpuree
Paprikasoep met witte kool en coquille
Gegratineerd in de schelp
St. Jacobsschelpen op z’n Venetiaans
Op een broodje met spek en avocadocrème

Zie ook deze inspirerende filmpjes:

Reageer op artikel:
Zo bak je coquilles perfect
Sluiten